Gå direkt till Nyheten (Kommunledningen: Leta fram ny skog vi kan köpa!)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 02 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Kommunledningen: Leta fram ny skog vi kan köpa!

Publicerad Tuesday, 14 October 2008, 15:41 av Björn Smitterberg

Samhällsbyggnadsnämnden i Lidköpings kommun begärde vid ett möte i dag att få extra pengar för att kunna köpa in ny skogsmark och leva upp till fullmäktiges beslut att fälld skog skall ersättas antingen med nyplantering eller inköp.

Samhällsbyggnadsnämnden har i dag haft en så kallad dialog med kommunstyrelsens arbetsutskott. Och då tog det kontroversiella beslut som kommunfullmäktige fattat vid två tillfällen upp – nämligen att kommunen skall ha en näranog intakt tillgång till skog. Men de senaste åren har långt mer än hundra hektar fällts utan att ersättas.

Nu bestämde kommunstyrelsens arbetsutskott att tjänstemännen skall leta fram skog som kommunen kan köpa in som ersättning. Samtidigt skall besluten i kommunfullmäktige ses över – de anses i vissa fall motarbeta andra beslut i miljöarbetet, tjänstemännen vill ha en samordning.

Bilden av en hackspett är från resterna av en tall vid Rådas motionsspår.

5 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Måste bara säga att.....
Gäst
Måste bara säga att.....
14 October, 2008 04:01

att om man skall lösa uppföljningen av fullmäktiges beslut genom att ändra besluten så blir det knepigt. Terrängen görs om för att passa kartan! Då behövs i praktiken inte fullmäktige! Detta är ett otroligt fegt beslut! Skogen behövs! Nu hotas återköpet av ren lättja!

Nisse Hult
Gäst
Nisse Hult
15 October, 2008 08:00

Avverkningen fortsätter vid motorbanan utmed gamla Skarabanan. Varför tas den ner och vilken skog ska den ersättas med? Tanken med att köpa in skog är ju helt fel, se till att plantera skog istället. Den totala arealen måste ju bevaras.

Måste bara säga att......
Gäst
Måste bara säga att......
15 October, 2008 10:32

det var en intressant upplysning, Nisse! Inte undra på att det är enklare att ändra beslut. Man frågar sig var finns intressegrupperna för frågan? Naturskyddsföreningen, Green Peace, Friluftsfrämjandet osv. Leds dessa organisationer av politikst aktiva som tystar frågan?

kjell hedvall..
Gäst
kjell hedvall..
15 October, 2008 10:15

Informationen ovan är bara en del av sanningen. Majoriteten av S-V och Mp anser att vi skall köpa in mark för nyplantering.

Nisse Hult
Gäst
Nisse Hult
16 October, 2008 07:34

Då ställer man sig genast frågan: Hur mycket skog har köpts in i år och hur mycket skog har avverkats i år?