Gå direkt till Nyheten (Sambaorkester för bandyklack? Nä – grävare)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 16 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Sambaorkester för bandyklack? Nä – grävare

Publicerad Tuesday, 14 October 2008, 13:25 av Björn Smitterberg

Lidköpingsbandyn fick på tisdagen en alldeles egen sambaorkester för att leda hejaklacken vid matcher. Det var de som deltog vid det så kallade första spadtaget vid evenemangshallen.

Carin Lexmon, oppositionsrådet, fick agera bandyspelare och byggmästaren Bo Johansson sattes på en träbock för att symbolisera hästsporten – evenemangshallen förväntas av en del bli ridhus bl a. Bankdirektör Erling Håstrand och kommunalrådet Kjell Hedvall stod för musik och konserter.

Spadtaget togs i en hög av is från isbanorna.

28 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ronny Carlsson
Gäst
Ronny Carlsson
14 October, 2008 02:05

“Evenemangshallen förväntas av en del bli ridhus”. Vill bara informera dessa visionärer att det faller som mycket annat på ekonomin. T.ex. hästhoppning kräver ett underlag som kostnadsmässigt bara Globen och Scandinavium orkar bära, definitivt inte LRK. Vem skulle tänkas betala ett sånt kalas?

Bosse Karlsson
Gäst
Bosse Karlsson
14 October, 2008 02:20

Nu väntar väl en folkparks karriär? Det största som hänt Lidköping sen Bröderna Djups dagar. Vänstern, högern och näringslivet i en spexig föreställning. Givna som första artistframträdande i nya “Evenemangshallen”

Annica
Gäst
Annica
14 October, 2008 02:40

Håller med Ronny Karlsson. Det lär inte komma in några hästar i den där hallen. Se det som det är; en bandyhall. Dessutom en väldigt dyr sådan. Den som tror att det kommer in en massa andra evenemang drömmer. Kul för bandyn, tråkigt för många andra.

Torres
Gäst
Torres
14 October, 2008 02:54

Annica, du säger det alla redan vet. Bandyn i Lidköping har fått en väldigt dyr tränings- och matchanläggning av kommunen och sparbanken att vara i. Nu så får vi se om man satsar lika mycket på de andra sporterna också framöver.

Tjalle Tvärvigg
Gäst
Tjalle Tvärvigg
14 October, 2008 03:17

Torres! Det kommer inte finnas några pengar till något annat. Bandy, bandy å inget annat får sådan otrolig sponsring av kommunen. Till övriga lite smulor…
Elitserielag i all ära… men i ensport som har otroligt lite utövare är det väl ingen större merit…

Tjalle Tvärvigg
Gäst
Tjalle Tvärvigg
14 October, 2008 04:14

Primärt för issporten (läs Bandy) sa Hedvall precis på radion…
Kommentarer överflödiga…

Daniel
Gäst
Daniel
14 October, 2008 04:25

Till:
TjalleTvär, Torres och Annica
Varför inte bilda en egen förening som ser till att det inte finns möjligheter till saker och ting. Ni skulle bli duktigt överkörda, för som ni kanske märkt finns det folk i staden med framtidstro och engagemang.

benny B
Gäst
benny B
14 October, 2008 04:42

fotbollen kommer ju att få en konstgräsplan till på “gamla” bandybanan så fort det inte är is på den

kjell hedvall
Gäst
kjell hedvall
14 October, 2008 04:54

Det är v’l självklart att det under säsongstid blir mest issporter om man ser till totalutnyttjad tid. Trodde Tjalle att man skall dansa eller spela boule där en fredagsmiddag i December???

I ä allt domma
Gäst
I ä allt domma
14 October, 2008 05:10

Det är ju trots allt issporterna som står för spel på toppnivå i resp seriesystem, Bandyn i elitserien och hockyn har ett kanonlag på g som spelar U16 elit. Fotbollen har ju en konstgräsyta och kommer att få en ytterligare, men är för egna och tjurskalliga för att prestera toppnivå! Tyvärr.

Måste bara säga att.......
Gäst
Måste bara säga att.......
14 October, 2008 05:19

nu kommer det besked! Ingen dans och ingen boule där på fredagar och inte på förmiddagen och inte i december! Märkligt! Blir ingen is där i augusti då och inte heller i april? Och kanske inte på onsdag förmiddagar heller?

Gunnar
Gäst
Gunnar
14 October, 2008 05:34

Jippie Hedvall tänker du att det skall bli en Boulehall som Pensionärerna kan vara i. Eller menar han att Boulespelande pensionärer skall åka till Skara där det finns hall. Förtydliga !!!! Bäste Hedvall eller var det ett hån mot Dans o Boule.

Äntligen!
Gäst
Äntligen!
14 October, 2008 05:54

Vad skönt att se alla gnällspikar i Lidköping. Kul för er, att ni får börja gnälla igen. Hoppas det förnöjer er vardag. Man måste tro för att saker ska bli verklighet.

Annica
Gäst
Annica
14 October, 2008 08:16

Jag måste nog förtydliga; Jag tycker om att gå på bandy, vi har bandyn i familjen! Men, varför kunde det inte räcka med en ishall? Måste vi bygga en så stor och dyr hall när behovet ändå eg. bara är att få tak över isen? Enbart driftskostnaden skulle räcka till nya häststallar på Ridskolan!

O`hoj
Gäst
O`hoj
14 October, 2008 09:07

hoppas det finns en jättefläkt i ena kortsidan och man kan smälta isen ibland så vi seglare kan träna segling även vintertid, då skulle det bli en evenemagnshall värt namnet, O`hoj seglarvänner.

ej fundersam
Gäst
ej fundersam
14 October, 2008 09:09

Tack “äntligen” Jag fattar inte att det finns folk som orkar gny över allt och alla på detta sättet! Eller “Torres” du gnällde väl förmodligen på både plastgräs, motorstadion och Mina och om du har barn eller spelar i någon idrott själv så står det väl nordbanken på din tröja också eller. FY F?n

kjell hedvall..
Gäst
kjell hedvall..
14 October, 2008 09:38

Nej,,Gunnar,,det var ett svar till tjalle och inget annat.
Hoppas du kan läsa och förstå och dessutom scrolla på din dator så att man kan läsa alla inlägg…

Konrad
Gäst
Konrad
14 October, 2008 09:38

Håller med “Äntligen” – nu har gnällmaffian vaknat igen. Det är beklämmande att det finns så många negativa invånare i kommunen. Ett konstigt utslag av svensk avundsjuka kanske??

Torres
Gäst
Torres
14 October, 2008 10:32

Hur som helst så är det mycket pengar till få utövare. Det kan ingen säga emot. För då är man tyvärr inte så insatt i antalet utövare i Lidköpings olika föreningar. Man kan ju ändå hoppas att kommunen genomför de fortsatta planerarna i nästa etapp för Ågårdsområdet. Pengar finns alltid någonstans.

lookout
Gäst
lookout
14 October, 2008 10:49

Äntligen! , Var inte orolig. Gnällspikarna kommer att lusläsa varenda formulering på Lidköpingsnytt för att hitta ett sätt att missuppfatta den på. Det är ju i alla fall så en stor del av inläggen skapas. Ibland roande, ibland tröttsamt…..

Nisse Hult
Gäst
Nisse Hult
15 October, 2008 08:06

Nä det finns inte mer gällspikar här än på andra ställen. Möjligen är det så att de flesta har svårt att förstå varför de ska lägga sina skattepengar på en hall som ska användas på en hall för en UTDÖENDE sport som bandy och som kommer att stå tom resten av året.

Elof
Gäst
Elof
15 October, 2008 08:27

Det är alltid lätt att vara generös med andras pengar och tycka det är bra när ni får använda deras pengar till ett hallbygge. Så folk gnäller inte utan anser helt enkelt att det finns betydligt bättre saker att göra med deras pengar än att bygga en hall till bandyn för dessa.

Peter Funderaren
Gäst
Peter Funderaren
15 October, 2008 09:44

Varför blev det så dåligt med mediabevakning när man nu slår till så stort. Vad jag förstår är detta en jättestor satsning från kommunen. Skall man inte försöka att få gratisreklam när första spadtaget tas. Det var inte många inslag i TV / LokalTV när detta historiska spadtag togs. Varför ?

Flanören
Gäst
Flanören
15 October, 2008 10:27

Hur roligt är det att läsa om första spadtag på en redan uppgrävd yta? Det är ju första spadtag både hit och dit. Vore väl bättre med ett evenemang när taket är klart.

kjell hedvall
Gäst
kjell hedvall
15 October, 2008 04:20

Det finns ingen lokal TV.
Att Sveriges Television skulle åka från Göteborg för ett spadtag finns inte med i nyhetsbevakningen.

Tobbe
Gäst
Tobbe
15 October, 2008 05:59

Bandyn är knappast en döende sport tvärt om faktiskt.
Förbundet har just skrivit nytt avtal med SVT, så mer bandy kommer visas på Sveriges största kanaler. Villa har överlägset störst publik i Lidköping. Även om du lägger ihop alla fotbollslag. Så varför inte satsa på det vi mest utnyttjar.

Ulf
Gäst
Ulf
15 October, 2008 09:28

TV4 Skaraborg ligger väl inte i Göteborg? Dom behöver bara åka från Lögegatan 9 i Skövde….
Nog borde väl det räknas som lokal-tv eller??
Sen tycker jag fortfarande det är konstigt att dom som tycker att folk bara gnäller, använder ord som: Beklämmande, negativa, avundsjuka osv. DET känns gnälligt!

Anna
Gäst
Anna
6 April, 2009 09:18

Gud vad roligt att det äntligen HÄNDER något i Lidköping, den staden är ju endast för 30 +. Varför tror ni alla ungdomar drar sig vidare, finns ju inget i L. Detta är en mycket bra satsning av kommunen och väldigt snällt att sparbanken har skjutit till pengar till detta.