Gå direkt till Nyheten (Debatt: Evenemangshallens användande)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 16 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: Evenemangshallens användande

Publicerad Wednesday, 15 October 2008, 09:24 av Redaktionen

– Vilka satsningar görs för att evenemangshallen skall klara evenemang och inte bara sport?, frågar signaturen Spectacio i en debattartikel

Evenemangshallens användande
 
Nu är beslutet taget, spadarna satta i marken och entusiasm, oro och kritik tar fart igen. Jag har tidigare uttryckt min åsikt om inskränktheten i denna stad – hur lågt i tak det egentligen är då kritiska röster hörts.
 
Jag uppmanar med denna artikel kommunens politiker alt. tjänstemän att en gång för alla, klart och tydligt, redovisa varför man valt att kalla bygget för evenemangshall.
 
Under tidens gång har jag snappat upp många signaler kring vilka aktiviteter som kommer att få spelutrymme i hallen. Det har nämnts eller åskådliggjorts följande så långt jag själv uppfattat det: bandy, konståkning, boule, ridsport, tennis, handboll, mässor samt musikevenemang.
 
Det jag utgår ifrån är att ni kan klargöra vad exempelvis dessa aktiviteter har för praktiska möjligheter att förekomma i hallen. Jag förutsätter att detta har diskuterats ingående som en av många viktiga aspekter inför det tagna byggbeslutet. Vilken nödvändig utrustning o dylikt finns med i den beräknade kostnadskalkylen?

Hur har resonemangen gått kring tidsutrymme för resp. aktivitet?
 
Jag tar för givet att bygget inte kallas evenemangshall enbart för att samla poäng och sympatisörer, utan att man har en linje som gagnar just de aktiviteter man öppet gått ut o pratat kring.
 
Skulle dessa rader uppfattas som ytterligare ett inlägg av gnäll-karaktär, kommer jag bara att möta det med bekräftande liten nick och ett litet leende på läpparna.
 
Spectatio

31 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
kjell hedvall
Gäst
kjell hedvall
15 October, 2008 10:22

Som redovisats tidigare så ingår ett sportgolv i anbudet.Golvet läggs på eller utan is. Vid musikarrangemang har arrangören med sig scen.ljud och ljus. Kommer det en arrangör som vill hyra hallen lördag-söndag för en konsert får bandyn flytta ut. Med planering så bör det inte bli så många krockar.

Spectatio
Gäst
Spectatio
15 October, 2008 10:38

Hedvall: Frågan om ev utrustning är därmed, delvis, besvarad. Är golvet anpassat för ex.vis tennis o handboll?
Övriga undringar väntar på klargörande svar, när du kan o har lust. Att svaren finns tar jag för givet.

Observer
Gäst
Observer
15 October, 2008 11:28

En mycket klok artikel! Och svaret från Hedvall stämmer, som vanligt, inte med annan given information. Kommundirektören har i De la Garideskolan informerat idrotten om att ingen kultur i hallen. Det finns inte akustik. Skulle kosta för mycket! Har musikarrangörer med akustik också?

Ingo
Gäst
Ingo
15 October, 2008 02:49

Kejll: Det finns ganska många saker som påverkar hur bra en hall fungerar för evenemang av olika slag. Akustiken är en, men det finns många delar också är viktiga. Hur fungerar det till exempel med läktarna, ser man scenen från dessa? Eller ska alla sitta eller stå på ett platt golv?

Ingo
Gäst
Ingo
15 October, 2008 02:54

Tål golvet belastningen från en scen? Hur mycket går det att lyfta taket, var finns loger, hur ser inlastet ut, hur mycket ström finns och var? Kan man vända med en trailerdragare på utsidan eller är det som vid Vara konserthus? Att arrangören svarar för utrustningen är en sak, men fungerar resten?

Torres
Gäst
Torres
15 October, 2008 03:04

Hedvall säger att det ingår ett sportgolv i anbudet. Likt Spectatio så vill jag också har svar på vilka inomhussporter som det golvet är anpassat för. Tennis, Handboll, Basket, Innebandy, Volleyboll, badminton? Dessa idrotter skulle ju kunna spela uppvisningsmatcher om inte annat på fullskaliga mått

Spectatio
Gäst
Spectatio
15 October, 2008 04:20

Jag börjar ana att Hedvall inte är rätt person att svara på de ställda frågorna. Kanske Björn Lindahl(utsedd talesman kring hallbygget) kan samla in de fakta som efterfrågas och därefter tydligt och konkret ge de svar som rimligen kan krävas!!

kjell hedvall
Gäst
kjell hedvall
15 October, 2008 04:43

Lysande förslag…Jag skall hålla tyst…Så får ni debattera med er själva..Givetvis har kommunen köpt ett sportgolv för miljontals kronor som inte går att använda.I Västerås Aros Arena arrangerade man inte melodischlagern detta år.
Hallen är byggd enbart för Villas A lags matcher..ler…..

Peter
Gäst
Peter
15 October, 2008 04:46

Det intressanta tycker jag är hur bokningen skall gå till ! Kan ex Villa boka upp alla sina matcher och träningar ett år framåt och sedan får övriga evenemang anpassa sig efter de tider som finns kvar ? Hur kommer det att fungera ?

kjell hedvall..
Gäst
kjell hedvall..
15 October, 2008 06:31

Observer har ju som vanligt missuppfattat. Lindström informerade att arenan inte är lämplig för finkultur. I Västerås har man i år arrangerat melodischlagern – Detta har jag också informerat om tidigare men det verkar inte som denna enkla information går in i huvudena…

Christer
Gäst
Christer
15 October, 2008 08:29

Betr. hallens anv. för ridsport. Hur ser budgeten ut för att ordningställa hallen för hästhoppn. Vem skall t.ex. betala grusunderlaget? Om LRK skulle bet. detta så går tävlingen
med stor förlust. Kommunen bekostar ju underlaget för bandy.
Då bekostar man väl också underlaget för hästhoppning!

ej fundersam
Gäst
ej fundersam
15 October, 2008 09:01

Du känns väldigt seriös Kjell Hedvall… Jag tar för givet att det är någon som roar sig med att använda ditt namn annars undrar jag hur det står till med våra betalda politiker daddafasoner skulle jag kalla det

Nisse Hult
Gäst
Nisse Hult
16 October, 2008 07:30

Kjell Hedvalls pekpinne kommer alltid fram när vi okunninga ska uppfostras.

Spectatio
Gäst
Spectatio
16 October, 2008 07:43

Hedvall: Tydligen dags att lägga sig på din nivå. Vad är det som inte går in i ditt eget huvud? Gär det inte att ställa frågor utan att mötas av ditt ironiserande? Ny fråga: Vad ingår i finkultur o var placeras meelodifestivalen i för kulturtillhörighet?

Scrollan
Gäst
Scrollan
16 October, 2008 08:27

Kjell. Snälla du var inte så sarkastisk och leende på maktens tron. Tänk vad mycket bättre om du sakligt talar om att i t ex Västerås har man golvet framme så och så ofta och utöver bandy har man dom och dom aktiviteterna. Det är besvärande att vara intresserad men bara få gliringar till svar.

Ingo
Gäst
Ingo
16 October, 2008 09:27

Vad var kostnaden för Västerås (eller den som driver hallen) för att göra melodifestival? Vad kostade det att bygga nya läktare eftersom bandyplanen är för stor för att använda? Din ton emot oss som undrar är anmärkningsvärd, demokrati bygger väl på att med borgarna har insyn?

Leif
Gäst
Leif
16 October, 2008 10:18

Kanske man skulle kunna ge hallen en chans och visa vad den kommer att gå för?
Nu byggs den i alla fall och en del inlägg luktar dåliga förlorare.

Elof
Gäst
Elof
16 October, 2008 11:00

Det behövs pengar för att fixa till Ågården, det behövs pengar för att fixa till en bro det behövs pengar till …. Många saker som det inte finns pengar till men till hallen fanns/finns det pengar.Vi får väl se vilka mer saker som det inte finns pengar till senare i år/nästa vår.

Ingo
Gäst
Ingo
16 October, 2008 11:06

Så fort man är ställer frågor är man dålig förlororare, inte insatt, korkad. Jag vill veta eftersom mina skattekronor kommer att gå in i projektet. Och mina ögon är det en marginell företelelse (bandy) som får oproportionellt mycket pengar. Vad händer nu med övrig idrott och kultur?

Spectatio
Gäst
Spectatio
16 October, 2008 11:30

Det är ju självklart att ngn representant för kommunen, som är insatt i frågan, redovisar vilka aktiviteter man projekterat för. Vi bor ju i en kommun som säger sig stå för öppenhet och dialog med invånarna. Finns t.o.m Demokratiråd nu som ska värna just öppenhet o dialog!!

Elof
Gäst
Elof
16 October, 2008 11:53

Spectatio: De har inte projekterat något de bara hoppas/önskas att det ska dyka upp en massa evenemang från ingenstans. Den enda undersökning jag vet om som har gjorts kom väl fram till att några större evenemang skulle inte någon arena i Lidköping få.Blir väl spb jubileum som får bli THE evenemang.

Spectatio
Gäst
Spectatio
16 October, 2008 02:16

Elof: Jag tar för givet att våra politiker inte talar vitt o brett för att fiska sympatier. Bygger man för över 200 milj o förmedlar bilden av hall, tänkt för vitt skilda aktiviteter, så har man def. projekterat för det och kan redovisa det för oss väljare o skattebetalare…..eller har jag fel..hmm

Björn Smitterberg
Redaktör
16 October, 2008 02:18

Kjell Hedvall har meddelat att han inte kommer att svara på frågorna i Lidköpingsnytt, utan på annan plats.

Nisse Hult
Gäst
Nisse Hult
16 October, 2008 02:25

Oj-Oj, när inte alla dansade efter hans pipa och hade fräckheten att komma med frågor om var skattepengarna tar vägen, då var det inte roligt längre.. Kanske dags att styra upp informationsflödet?

Scrollan
Gäst
Scrollan
16 October, 2008 02:26

Kritikerna är inga förlorare. Förlorarna är alla som vill ha ett mångfacetterat utbud av kultur o fritid, bra skola o förskola och en värdig äldreomsorg. Vad vi länge och väl diskuterat i Lidköping är en ren bagatell i samhällsbygget. Den har tagit för stor plats och blivit alldeles för dyr!

Lars undrar
Gäst
Lars undrar
16 October, 2008 03:27

Hej alla bandyhalls kritiker!
Vi saknade era kloka insändare för ett år sedan, nu är beslutet taget. Pengarna hade räckt till både en Bandyhall och en fotbollshall samt utbyggnad av 44:an. Nu får vi enbart ett bandy tempel för ett fåtal utvalda till ingen nytta.

kjell hedvall..
Gäst
kjell hedvall..
16 October, 2008 03:58

Eftersom man inte får plats med att svara så att man kan följa en debatt i en tråd så kan jag inte svara här. det duger inte att hänvisa till att man får skriva en debattartikel,missar man den så missar man hela tråden.

I won't pay
Gäst
I won't pay
16 October, 2008 04:20

Kritiken mot bandyhallen har hela tiden funnits på Lidköpingsnytt. Däremot inte i NLT, men det har ju andra orsaker som att NLT:s chefredaktör är ordförande i Sparbankens styrelse. Kritiken har bemötts av Hedvall, ibland med ironi, ibland sakligt. Den s k oppositionen har varit helt tyst som vanligt

Lars undrar
Gäst
Lars undrar
16 October, 2008 04:42

Svar till I wont`t pay!
Tråkigt att kritiken är större nu när beslutet är taget än innan.
-Nu får vi dras med eländet.
Oppositionen sitter i samma båt!

I won't pay
Gäst
I won't pay
16 October, 2008 05:04

Jag uppfattar att kritiken ´var lika stor då som nu. Jag är rädd att bandyhallen har delat staden i två läger – utan att politikerna har lyft ett finger eftersom de blev så impade av Sparbankens erbjudande. Och visst är det konstigt med en opposition som mest liknar en papegoja?!

En som inte vet.
Gäst
En som inte vet.
16 October, 2008 05:04

Sig. INGO undrade vad Melodifestivalen kostade Västerås. Har hört siffran 1,1 milj. Undrar om man räknat in detta i “vår” driftkalkyl. Kanske dags nu; “fem över tolv”. Men denna siffra är väl också försumbar…..