Gå direkt till Nyheten (Kommunal förvaltning blir papperslös)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 02 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Kommunal förvaltning blir papperslös

Publicerad Thursday, 16 October 2008, 11:33 av Björn Smitterberg

Vård- och omsorg vid Lidköpings kommun skall bli papperslös. Från och med mötena i november kommer även politikerna att få ta del av föredragningslistor och beslutsunderlag via e-post. Alla politiker har fått en egen, särskild för det politiska arbetet avsedd bärbar dator.

– Det är ofantligt med papper som skickas runt och som vi sedan får hem och har svårt att hantera, säger Lena Blomgren, ordförande i Vård- och omsorgsnämnden.

– I våras tog vi upp frågan med kommunledningen om att gå över och helt använda datorerna, och med hjälp av e-post och internet sköta kontakterna inför våra sammanträden. Nu har vi blivit utsedda att vara pilotorganisation.

Flera andra enheter har också digitaliserad verksamhet – men har fortsatt använda papper ändå. Vård- och omsorg slutar med pappersutskick helt.

– Visst kommer det att påverka vårt arbetssätt, men vi får försöka vara finurliga och finna de nya metoderna, säger Lena Blomgren.

Alla ordinarie politiker och alla suppleanter i nämnden har fått en särskild dator att använda för arbetet med nämnden. Datorn skall återlämnas om och när deras uppdrag upphör.

2 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Elof
Gäst
Elof
16 October, 2008 11:49

Hahaha, alltid lika roligt när det fortfarande finns folk som tror att datorer på det här sättet ska minska pappersmängden. Snarare kommer varje ledamot skriva ut allt på papper på skrivare istället så någon märkbar minskning av pappersförbrukningen kommer troligen inte ske.

Tommy
Gäst
Tommy
16 October, 2008 03:52

Håller med dej helt Elof, men det var ett snyggt sätt att ordna datorer till politikerna