Gå direkt till Nyheten (Debatt: Var är alla politiker i debatten?)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 02 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: Var är alla politiker i debatten?

Publicerad Friday, 17 October 2008, 13:01 av Redaktionen

– Var finns alla andra politiker, varför är det bara Hedvall och Larsson som ställer upp i debatten i Lidköpingsnytt, undrar en debattör i Lidköpingsnytt i dag.

Lidköpings politiker bör ta debatten på största allvar

Att Lidköpingsnytt har vitaliserat debatten i Lidköping är ställt utom allt tvivel. Sällan har väl så många röster ur väljarkåren fått komma till tals i Lidköping som på denna sida. Särskilt tydligt har detta varit när det gäller bandyhallen. Här har åsikter för och emot vädrats under snart ett års tid.

Detta bör inte ha undgått någon folkvald politiker i kommunen.
Ändå är det nästan enbart Kjell Hedvall som har tagit debatten och i viss mån försökt besvara frågor. Inte alltid så framgångsrikt eller faktaspäckat, men trots allt ska Hedvall ha heder för att han försöker. Även hans vapendragare Göran Larsson (mp) har varit aktiv emellanåt.

Men var finns övriga politiker? Är de som de tre aporna som blinda, döva och stumma åser en lokal debatt utan att förstå att den berör just dem så som beslutsfattare?

Min känsla är att bandyhallen har delat Lidköpings invånare i två läger. Att den halva som är emot bandyhallen totalt negligeras, eller hånas, av politiker främjar inte Lidköpings utveckling. Det finns ofta något positivt att hämta i alla debatter och i en kommun som Lidköping kan demokratiarbetet gå från floskler till aktiv handling tack vare en brinnande debattiver hos medborgarna.

Att beslutet om bandyhallen är fattat och bygget är igångsatt, är inte skäl för att lägga locket på. Nu gäller det för samtliga politiker – och kommundirektören – att på ett trovärdigt sätt sälja in och marknadsföra hallen till hela befolkningen. Det är ett långsiktigt arbete som kräver gedigen kunskap om kommunikation. Gör ni fel nu, splittras kommunen ännu mer och missnöjet ökar.

Se därför till att använda alla lokala media som står till buds för att redogöra för era planer för evenemangen i bandyhallen. Har ni inga skriftliga planer utöver det som har redovisats i beslutsunderlaget till kommunfullmäktige, så är det hög tid att ta fram det. Jobba professionellt och ta människors oro för kommunens ekonomi i finanskrisens spår på största allvar.

I won’t pay

13 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Spectatio
Gäst
Spectatio
17 October, 2008 08:02

Även jag efterlyser fler folkvalda i debatterna. Sen tidigare har dock bl.a Lexmon och Sixtensson meddelat att de inte nedlåter sig till öppet meningsutbyte med anonyma signaturer…och tydligen inga andra heller. Tänk om Hedvall blir sjuk!? Blir tyst då..då blir G.Larsson ensam…

I won't pay
Gäst
I won't pay
17 October, 2008 09:17

För mig är det helt okej utan meningsutbyte… men jag tycker att politiken ska kommunicera sina planer oavsett anonymitet hos frågeställaren. Det har man tyvärr inte gjort när det gäller bandyhallens ev evenemang, varför satsningen väcker stor oro och många frågetecken hos oss “icke-frälsta”.

kjell hedvall..
Gäst
kjell hedvall..
17 October, 2008 10:09

Jag har vart sjuk de senaste 24 dagarna…….

Håkan Svensson
Gäst
Håkan Svensson
18 October, 2008 12:02

Här är ett utdrag ur ett pressmeddlenade som KD skrev den 27/11 2007.

“Kristdemokraterna vill se stor satsning på evenemangshall och snabb utveckling av hela Ågårdens idrottsanläggning.”

Jag ser verkligen fram emot den snabba utvecklingen men av detta är det tyvärr tyst nu även från KD.

Rolf Olsson
Gäst
Rolf Olsson
18 October, 2008 01:29

Visst finns det motståndare till bandyhallen i Vänsterpartiet som jag änsålänge tillhör,liksom i andra partier.
Man får välja,att bli utfrusen eller vad?
Vänsterpartietets majoritet är för hallen,jag får rätta mig där efter.Inte Fan kan jag bli folkpartist även om jag högaktar Glanns i denna fråga

kjell hedvall
Gäst
kjell hedvall
18 October, 2008 08:53

Som jag redovisat tidigare är det sponsorens vilja och pengar som gör arenan tll en bättre evenemangshall. Utan dessa pengar hade vi byggt en bandyhall som också givetvis kunnat användas till annat än bandy men inte lika bra. En sådan hall ej plåtskjul hade kostat över 100 miljoner som i Västerås..

kjell hedvall
Gäst
kjell hedvall
18 October, 2008 08:58

Så någon oro behöver inte i wont pay,,det är inte skattebetarnas pengar som gått till detta. Blir den inga evenemang utöver bandy så är det bankens pengar som rykit.
Å andra sidan röks det bankpengar varje dag på marknaden,
I detta fallet har vi trots allt fått en bra hall.

I won't pay
Gäst
I won't pay
18 October, 2008 09:51

Det känns inte riktigt bra… Planen är alltså att Sparbanken ska fixa evenemangen i en kommunägd hall? Evenemang är ju inte gratis, eller fria från ekonomiskt risktagande, även om byggnaden finns. Finns ingen mer konkret plan är jag rädd att alla vi tveksamma känner oss lurade om några år.

Observer
Gäst
Observer
18 October, 2008 04:47

Nu börjar det synas en kontur! Hedvall menar att om inga andra evenemang kommer till i hallen drar banken hem sina pengar? Så står det ovan! Kommundir har sagt nej till annat än idrott. Hedvall undviker svara på om det är snat! Alla rädda att baknken tar pengarna redan? Kan man inte lita på banken?

Kristina
Gäst
Kristina
18 October, 2008 06:48

Jag förstår inte alla som gnäller och klagar. Investeras det är det fel, investerar man inte är det fel. Alla ni kanske borde bli politiker, va bra det skulle bli då!!. Vi har ett elit bandylag som måste få chans att konkurera på lika villkor, kan ni inte först att de ger reklam åt Lidköping.

Kristina
Gäst
Kristina
18 October, 2008 06:51

Forts; Sedan får vi mycket på köpet ,med en större och mer påkostad hall och det är väl inte fel. Det är ju tur för er att ni bor i Lidköping, hade ni bott i Vara där det byggs hur mycket som helst hade ni fått ännumera huvudbry.

kjell hedvall..
Gäst
kjell hedvall..
18 October, 2008 09:52

Observer…Hur läser du??..Vi pratar om bankens andel för byggkostnaden. Den är givetvis säkrad.

Göran Larsson
Gäst
Göran Larsson
19 October, 2008 05:52

Jag anser att en debatt alltid är viktig och jag ser det som oerhört viktigt att vi i politiken finns med på den. Det är på detta sättet som det demokratiska samtalet utvecklas vilket ger grogrund till ökad delaktighet !
Frågeställningen om hallen och dess användande är bra att diskutera.