Gå direkt till Nyheten (Debatt: Låt inte Lidköping abdikera som fotbollsort!)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 November 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: Låt inte Lidköping abdikera som fotbollsort!

Publicerad Saturday, 18 October 2008, 17:45 av Redaktionen

– Skövde gör anspråk på att att vara främsta ort i fotboll i Skaraborg. Låt inte Lidköping abdikera, skriver en fotbollsintresserad debattör i en artikel.

Blir Skövde fotbollens centralort i Skaraborg?

Såg på TV i veckan att Skövde AIK med sina framgångar i årets div. I-serie gjorde anspråk på att vara det självklara förstalaget i Skaraborg. Jag som gärna åker västerut för att se bra fotboll önskar naturligtvis att vi i lidköpingsområdet skall få fram ett lag som kan utmana Skövde om det ledarskapet. Det är ju inte så länge sedan som Skövde passerade oss i seriesystemet. 

Ganska ofta höjs röster som gör gällande att i Lidköping kan man aldrig få fram något topplag eftersom klubbarna hela tiden krigar med varandra. Är det ett faktum som vi skall acceptera eller skall vi försöka göra något åt det? Jag vill påstå att det inom LOFA:s upptagningsområde finns utomordentliga chanser att kliva uppåt i seriesystemet. Flera föreningar har mycket bra ungdomsverksamhet och det vore märkligt om inte det på sikt kommer att ge resultat. I år har Heimer haft stora framgångar med sitt 16-årslag och juniorlag och det gäller naturligtvis att dessa talanger får spela så pass högt upp i tabellsystemet så att de kan utvecklas vidare. Även andra föreningar har talangfulla spelare som uppmärksammats i år och är utvecklingsbara.

Problemet är väl det här med samarbete. Vi kan väl enas om att den viktigaste utgångspunkten är att få fram ett lag som kan hävda sig i seriesystemet. Det måste vara överordnat lokalt klubbtjavs. Vad laget heter är väl egentligen av underordnad betydelse. Det är resultatet av ansträngningarna som räknas. Försök förstå tanken! Det allra första steget måste ju vara att inte förstöra för varandra utan att hitta samarbetsformer som leder mot ett gemensamt mål!

Låt oss inte frivilligt abdikera som framstående fotbollsort i Skaraborg. I så fall är väl risken stor att det blir som någon skrev i våras: Vi kan ha en egen LOFA-serie i lidköpingsområdet. Då får vi väl i så fall skramla ihop ett gemensamt lag en gång om året och spela någon pokalmatch mot Gauthiod. Vi ber Gud bevare oss!

Fotbollsintresserad lidköpingsbo

32 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Peter
Gäst
Peter
18 October, 2008 08:34

Jag har också förundrats över varför man inte kan få se högklassig fotboll i Lidköping, vi borde kunna ha ett lag som ligger stabilt i superettan. Tyvärr verkar det som om Lidköpingsborna hellre vill se sina kompisar spela lokalderby än ett lag i högre serier.

A-sport
Gäst
A-sport
18 October, 2008 08:41

Lidköpings fotbollen hävdar sig och har under många år hävdat sig väldig väl, på ungdomsnivå. Så länge föräldrar och andra ideelt arbetande ledare är engagerade är trivseln och resultaten ofta mkt, goda. Vad händer då när ungdomsfotbollen övergår i seniorverksamhet ?

Åke Åkerbock
Gäst
Åke Åkerbock
18 October, 2008 08:47

Phhhhhhhhhhhuh vem orkar bry sig?

sman
Gäst
sman
18 October, 2008 10:10

FC Lidköping. Ny klubb med några starka sponsorer samt en styrelse & sportgrupp som kan tänka lite större & ha ett vidare perspektiv. Var finns den styrelsen ?

Patrik
Gäst
Patrik
18 October, 2008 11:36

Blir aldrig nåt av något lag från lidköping för det råder riktig losermentalitet inom fotbollen i denna stan. Som nån tidigare skrev så vill alla pajsare hellre spela derby i division 14 mot sina barndomskompisar och arbetskollegor än att satsa seriöst tillsammans i ett lag. Heimer vem?

Fotbollsledare
Gäst
Fotbollsledare
19 October, 2008 12:14

sman tänker rätt! men bysamanhållningen är för stark för att skapa ett FC Lidköping! Finns för många som tror de vet bäst! Men det vore en underbar tanke!!!!!

Lady.Al.Capone
Gäst
Lady.Al.Capone
19 October, 2008 11:15

Varför måste all sport ligga på elitnivå??? Är det inte huvudsaken att spelare och publik har kul och träffas??Lidköping måste inte ligga på topp nivå i alla sporter.Fortsätt spela för att det är kul och inte för att vara bäst.

A-sport
Gäst
A-sport
19 October, 2008 10:49

Kan Lidköpingsfotbollen komma någonstans utan att tillföra ngt. nytt! Svensson till Vara, Svensson till-LIF. Öberg från LIF till Corner tillbaka till LIF. Johansson i Götene till Vinninga. Vi skapar ett “LIdköpings sätt” att spela Fussball ! Mkt. bonnfotboll med långbollar utan finess. Nytänk !

Fotbollsledare
Gäst
Fotbollsledare
20 October, 2008 08:58

Hur tänker klubbarna organisera ett framtida FC Lidköping? Finns överhuvudtaget intresse? Intresse att svälja “bonnfotbollen” och samlas kring ett gemensamt mål??

Peter Funderaren
Gäst
Peter Funderaren
20 October, 2008 09:01

Samarbete det är det ända som hjälper om man skall bli bättre. Det går inte att ha lag som går och glänser på plan utan att arbeta hårt. De som nu spelar får väldigt ofta hör hur otroligt bra de är av sina vänner och släktingar. Men det går inte för verkligheten är annan. Nya ideer behövs.

styrbjörn
Gäst
styrbjörn
20 October, 2008 11:01

heimer är en alldelles för anrik klubb för att släppa taget. de skulle aldrig vara med at starta upp ngt nytt. de vill ju självklart ha ett sammarbete, men de vill att topplaget ska bli heimer. om inte resten av klubbarna kan gå med på det så blir det inget, och tack vare det så står vi här år efter

Fotbollsledare
Gäst
Fotbollsledare
20 October, 2008 11:56

Tack Styrbjörn. Man känner sig ensam här! Din uppfattning om Heimer må vara rätt men man borde väl från LOFAs sida vara intresserad att ta debatten? Man måste väl våga vända stenar? Eller skall det fortgå så här? Alla vet vad som fordras men ingen tar rodret!

GS
Gäst
GS
20 October, 2008 12:16

FC Trollhjättan upp i superettan, Skövde AIK tillhör toppen av division 1. Trollhättan och Skövde ÄR större städer än Lidköping. Heimer kanske ligger på rätt plats om man ser på berfolkningsunderlaget. Vilken plats ligger Lidköping på där?

Fotbollsledare
Gäst
Fotbollsledare
20 October, 2008 02:20

GS du ser det så inskränkt! Trollhättan och Skövde ligger bra till men hur kommer Lidköping dit? Se inte Heimer som isolerad företeelse. Hur gör alla klubbar i kommunen för att ett lag kommer i topp????????

fotbollsintresserad lidköpingsbo
Gäst
fotbollsintresserad lidköpingsbo
20 October, 2008 05:24

Lady.Al.Capone. All idrott måste inte ligga på elitnivå. Vi har ett 20-tal fotbollsklubbar och alla kan ju inte nå eliten. Men med en sådan enorm bredd skall det gå att bygga ett lag som kan ge publiken litet större underhållning. Förutsättning: Samarbete och att inte förstöra för varandra.

lookout
Gäst
lookout
20 October, 2008 08:03

Jag tror bytänkandet är för stort i Lidköping för att få till ett FC Lidköping. Lyssna bara på skadeglädjen bland småklubbarna när det går dåligt för Heimer. Dessutom inget unikt för fotbollen, samma sak i bandyn. Samarbetsvilja är inget ledord i lidköpingsidrotten.

lookout
Gäst
lookout
20 October, 2008 08:30

Å andra sidan har det nog blivit lite bättre på senare år, i alla fall på seniornivå. Så vem vet……

GS
Gäst
GS
20 October, 2008 10:09

Jag kanske vågar ha ögonen öppna och ser att både Trollhättan och Skövde är större städer än Lidköping och därmed har större möjligheter och har dessutom fotbollskultur. Jag ser inte alls Heimer, inte särskilt intresserad av dem, däremot vore roligt med ett riktigt bra lag i stan.

GS
Gäst
GS
20 October, 2008 10:13

Nu stängde du av dig (=loookout) och gjorde självmål, Inom bandyn har Villa och Laik ett mycket bra samarbete där spelare går åt båda hållen. Däremot håller jag fullständigt med dig om fotbollen, TYVÄRR! kunde bli något bra annars.

Nytänkare tänker till!
Gäst
Nytänkare tänker till!
21 October, 2008 08:06

Kanske dags att byta ledarskikt i klubbarna och låta yngre ta över förhandlingar om en storklubb? Kanske är bytänkandet starkt även i styrelserummet? Kanske dags att börja revolten uppifrån? Man ser ju inga styrelsefolk i denna debatt? Fegheten är total! Stryp bidagen till fegklubbarna!

KL
Gäst
KL
21 October, 2008 08:09

Det bara snackas i denna debatt, finns ju ingen substans, kunskap eller förmåga till förändring! Vårt lag div 5 funkar utmärkt och vi behöver inga förståsigpåare från stan! Bara snack att bilda en storklubb. Fotbollen har alltid varit stark i byggden. Låt det vara så! Sluta tjafsa! Sparka boll!

Peter Funderaren
Gäst
Peter Funderaren
21 October, 2008 09:25

Till KL
Jag tror på det du säger att ert Div 5 Fungerar utmärkt. Men sen är det stopp. Att fotbollen är stark ja i Div 5 men det finns väl över hundra klubbar i landet som spelar i Div 5 så vad du menar med star det vet jag inte. Ta hand om de duktiga ledarna som finns och ta bort de dåliga.

Fotbollsledare
Gäst
Fotbollsledare
21 October, 2008 09:58

Peter har rätt, delar din uppfattning! Och varför finns LOFA? Inte för att främja fotbollen!! Inbördes beundran det är en sak men inte blir det fotboll av det! Nu måste det hända något! Vill höra klubbledningars uppfattning. Om de inte är för fega! Rädda om sina poster? Måste visa att vi finns!!!

fotbollsintresserad lidköpingsbo
Gäst
fotbollsintresserad lidköpingsbo
21 October, 2008 10:33

En sak förenar oss och det är intresset för fotboll. Det finns säkert mycket gammalt groll som man kan ta upp och älta men det bästa vore att kunna göra något slags bokslut och börja om från början med den gemensamma målsättningen att förbättra fotbollsunderhållningen genom att få ett starkt lag.

Fotbollsledare
Gäst
Fotbollsledare
21 October, 2008 10:59

Delar Fotbolls intresserads uppfattning! Dessvärre är det så att oftast ligger gammal, mycket gammal, groll bak mycket problem i föreningslivet! In med nytt folk utan historiebelastning och låt dessa skapa en framtid!

Åskådare
Gäst
Åskådare
21 October, 2008 01:24

Vilka vill ha denna storklubb? Några inflyttade Lidköpingsbor? Inte kan det väl vara något stort intresse för detta? Nya tidens påfund! Allt funkar väl idag? Finns en klubb för varje behov och så finns Corner!

Sten Hård
Gäst
Sten Hård
21 October, 2008 01:25

Käre åke du skall vara glad att det finns människor som bryr sig.

lookout
Gäst
lookout
21 October, 2008 05:47

Du har rätt GS. Det var precis Villa/LAIK jag syftade på med mitt andra inlägg.

GS
Gäst
GS
21 October, 2008 10:00

Okej, då är vi överens. Det syntes inte närj ag skrev mitt. Ibland ser man inte alla kommentarer närr man skriver sin egen. Uppdateringen hänger inte med?
Jag skulle hemst gärna ha en riktigt bra fotbollsklubb i Lidköping!

Åskådare
Gäst
Åskådare
22 October, 2008 07:14

GS du vill ha en riktig stor och stark klubb i Lidköping Flera andra här vill ha det oxå! Men hur ska dt lösas? Det är frågan ingen berör direkt! Har du något förslag??

fotbollsintresserad lidköpingsbo
Gäst
fotbollsintresserad lidköpingsbo
22 October, 2008 09:41

Några har nämnt bandyns samarbete som modell. Skulle ett första steg kunna vara ökat samarbete mellan de klubbar som finns? Är fotbollsintresset såpass stort att stridsyxorna kan läggas åt sidan?

EH
Gäst
EH
25 October, 2008 06:22

Syns verkligen att det inte satsas med fotbollen i Lidköping, enligt det senaste inom fotbollen i Lidköping så är det beslutat att alla klubbar har fått en träningstid i veckan på konstgräset
Hur ska man då kunna satsa om man bara kan träna en gång i veckan på konstgräset???
Kanske läge att ordna fram en ny konstgräsplan?