Gå direkt till Nyheten (Kampen om plats i EU har börjat)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Kampen om plats i EU har börjat

Publicerad Tuesday, 21 October 2008, 10:12 av Björn Smitterberg

I sommar skall svenskarna genom val få utse sina parlamentariker till Europaparlamentet. Men inom partierna har kandidaterna börjat agera och röra på sig för att dra till sig röster. Susanna Haby är beredd att byta sin plats som kommunalråd i Göteborg mot en plats i parlamentet i Bryssel.

– Helt enkelt för att det är i Bryssel som så många för oss i Västsverige avgörande frågor beslutas. Det handlar om viktiga frågor för industrin, fisket och inte minst klimatet.

Susanna Haby är i grunden sjuksköterska men har ett par peroder tjänat allmänheten som kommunalråd. Inledningsvis ansvarig för Göteborgs omsorg om äldre och handikappade, men numer i samhällsbyggnadsfrågor.

– Visst är det intressanta frågor, men jag känner att Västsverige måste vara starkare i Bryssel och jag vill gärna ta mig an den uppgiften.

På måndagen besökte Susanna Haby moderaterna i Lidköping.

– Det är viktigt att få presentera sig tidigt. Vi har provval och de här provvalen har inflytande på hur vi ska placeras på röstsedlarna.

Den person som Västsveriges moderater sätter främst kommer att få en bra chans att komma vidare – hela Västsveriges olika moderata organisationer har nämligen valt att arbeta för en gemensam lista.