Gå direkt till Nyheten (Etablering på Kållandsö ifrågasätts)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Etablering på Kållandsö ifrågasätts

Publicerad Tuesday, 21 October 2008, 14:54 av Björn Smitterberg

Länsstyrelsen ifrågasätter nu en större etablering av hus, bryggor och trädgård på Föstningsuddens östra sida mot Lindösundet på Kållandsö. Länsstyrelsens tjänstemän har gjort en omfattande beskrivning av alla byggnader på fastigheten och kan inte finna att det finns dispens från strandskyddet för flera av byggnaderna.

Bland det Länsstyrelsen vill ha förklaring på är en byggnad på 3 x 5 meter, en annan på 5 x 10 meter, två vasskrakar, gräsmatta, stigar, båtbrygga, badbrygga och en anlagd trädgård. Byggnaderna är enligt Länsstyrelsen väl etablerade med möbler, TV-antenn och utemöbler, samt rabatter.

Fastighetsägaren får nu ett par veckor på sig att ge sin syn på Länsstyrelsens meddelande, men Länsstyrelsen varnar för att ärendet kan lämnas till åklagare.

8 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Nisse Hult
Gäst
Nisse Hult
21 October, 2008 02:59

Det är väl solklart att allt ska bort, finns väl inget utrymme för egna tolkningar av strandskyddet?

Noa
Gäst
Noa
21 October, 2008 04:09

Innan detta fanns såg det bedrövligt ut på denna plats. Detta område är idag en mycket vacker syn. Restaurering är ett livsverk som denna person har gjort. Jag betvivlar att det finns allt för många som kan göra vasskrakar idag. Jag tycker Nisse Hult ska åka dit och se själv innan nästa kommentar.

Elof
Gäst
Elof
21 October, 2008 04:30

Noa: Om det såg bedrövligt ut förut och fint ut nu har inget som helst med saken att göra. Lagar är till för att följas och vem ska avgöra om något är fint? Du? Jag? Om om det var så bedrövligt förut så är det väl städning som ligger närmast till hands och inget annat eller?

Oven
Gäst
Oven
21 October, 2008 04:32

Så om man äger ett strandskyddat område är det ok att exploatera det om man tycker att området är fult? Då behövs inga tillstånd.

Nisse Hult
Gäst
Nisse Hult
21 October, 2008 08:51

Besöket har gjorts av de som ska se till att lagen efterföljs, och lagar är som bekant till för alla. Det går, som jag i tidigare inlägg försökte förklara inte att göra egna tolkningar av en lag.

Kilroy
Gäst
Kilroy
21 October, 2008 10:16

Jättebra att länstyrelsen kolar upp alla svartbyggen på hela kålland. Det finns väldigt många. Hoppas bara att likhet inför lagen gäller, det har ju inte varit så tidigare som alla lidköpingsbor vet.

knut haijby
Gäst
knut haijby
22 October, 2008 03:42

Märkligt att det går bra å böja å bända lite på strandskyddet som det passar. Spelar väl ingen roll om det är fint eller inte. Lagen gäller för alla. Inklusive gaphalsar som hotar att flytta sitt företag från staden, bara för personen ifråga inte får bygga som denne behagar

Noa
Gäst
Noa
23 October, 2008 12:25

Tack för dessa reaktioner. Tyvärr gäller inte samma regler alla och det är det jag reagerar på. Har du bara tillräckligt i plånboken får du göra mesta oavsett resultat. Det ska bli mycket intressant och se vad som komma ska.Spiken är ett praktexempel, där gäller nog inte strandskyddet. Det största undantaget görs nog för de som har rätt kontakter.