Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: Är du optimerad?)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: Är du optimerad?

Publicerad Friday, 24 October 2008, 06:10 av Björn Smitterberg

Är du optimal? Hinner du utnyttja allt som de stora företagen bombarderar dig med? När var du på kryssning senast? Inte mer än en månad sedan väl? Och visst har du en heminredare hos dig minst en gång i kvartalet? Du är väl med i “Gör om dig-trenden”?

Att göra om redaktören är inte lätt. Håret står på ände i alla fall – på de platser av huvudet där inte mittbenan brett ut sig. Ingen idé att byta frisyr alltså.

Det är inte lätt att hinna med. Varje kväll är det nu gör-om-dig program i TV eller gör-om-hemma-program. Fylld av placerade reklamprodukter. Ja, på fredagar och lördagar får inte de programmen plats – för då tycks TV-producenterna tro att vi bara väntar på att få ringa och rösta på det ena eller andra och därmed fylla teleföretagens fickor.

Reklamen är viktig. Reklamen är säljarens motor. Säljaren har det viktigaste yrket i världen. Det är säljaren som ser till att industrin producerar rätt och efterfrågade produkter – ingen annan. Ett företag kan tillverka vad som helst – men bara sälja det säljaren säljer.

Men nu finns alltså en armé av coacher, heminredare, snickare, kirurger och modeskapare redo för att tala om:

– Du skall vara dig själv!

Det svaret kan ju vara lite knepigt att hantera.

Frågan för redaktören är: Vad ska jag göra om den här helgen? Vad av det jag har hittills duger inte? Eller duger inte för att passa in i årets trend. Just nu kan jag inte komma på något, så till redaktörens stora glädje kan det bli sofflocket.

För övrigt serverades ….
… i en Lidköping närstående grannkommun som middag en fredagskväll potatis, paprika och konserverad tonfisk. Några dagar senare testades smaklökarna negativt på samma personer – då var det med ost gratinerad fisk!
– Jag har aldrig varit med om att behöva slänga så mycket mat, säger en ur vårdpersonalen som berättade om de celebra måltiderna för redaktören vid ett möte i en affär.
Bert Karlsson försöker nu göra sig till idol bland skolbarnen genom att på brittiskt manér påstå att han är bäst på att granska skolmaten. Kanske någon borde ge sig på att kontrollera maten i äldreomsorgen – i stället för att bara mäta kvaliteten i antalet mil maten färdats. Den mat som serverades i äldreomsorgen som nämns här ovan var ”lagad” i hemkommunens stora kök. Tonfisken var så blaskig att den i vissa fall hade kunna ges intravenöst.
Om inte personalen på det äldreboende  denna måltid presenterades på hittat lite sallad från tidigare måltider och fyllt ut med hade det inte varit varit många vid bordet alls.

Tonfisk? Vem bland Sveriges äldre väljer konserverad tonfisk till som middagsmat en fredag?

För övrigt kan kommunalrådet….

… Kjell Hedvall inte sluta påstå att Lidköpingsnytt är oseriös. Seriös är tydligen den tidning som inte tillåter debatt och kritiska frågor med mindre än att fullständigt namn uppges – eller håller med. På torsdagen skrev Kjell Hedvall åter att det är oseriöst att använda signaturer i debatter – bl a för att motståndarpartier kan fabricera påståenden.

Nu är det frågan om vem som fabricerat ett påstående. Och tro inte att inte Lidköpingsnytt har koll på vem som skriver kommentarer.

Lite intressant är det att politiker och dess närstående slår sig för bröstet och struntar i debatten bara för att dom inte vet vem dom talar med.

Att frågorna skulle bygga på misstro kanske inte är helt grundlöst – för den vanlige medborgaren vet sällan vilka frågor som politikerna ställt, om de ens ställt dom.

Tänk om Lidköpingsnytt skulle avkräva kommunalrådet ett svar på frågan: Vad är seriöst? Vi utgår naturligtvis ifrån att Kjell Hedvall är seriös, något annat vore otänkbart i hans roll.

För övrigt…

… tycks det än en gång vara dags att påpeka att Lidköpings viktigaste varumärke inte är bandy, inte är Villa eller något sådant. En stor undersökning har klarlagt att det människorna i landet förknippar Lidköping med är Vänern.

Veckans dåliga vits…

… är hämtad från ett kafferep, där värdinnan var känd för att snåla med kaffebönorna. De gästande damerna ville inte säga det rent ut förrän en av dom sa:

– Du har verkligen inte snålat med vattnet.

God helg

18 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Spectatio
Gäst
Spectatio
24 October, 2008 08:16

Godmorgon Redaktör´n och alla läsare!! Jag är definitivt optimerad, laddad, förväntansful…., framförallt kring det brännheta ämnet vad och vilken kommunikationsform som ska anses seriös i kontakten mellan invånare/politiker.
Ha en BRA dag allihopa!!

Vill bara säga det att...
Gäst
Vill bara säga det att...
24 October, 2008 09:14

även om debatten skedde på huggna stentavlor och kommunalrådet hette Moses skulle det troligen inte bli bättre än nu!

Nisse Hult
Gäst
Nisse Hult
24 October, 2008 09:36

Optimerad till max är väl debatten som förs på Lidköpingsnytts sidor, till många politikers stora förtret. Heder åt Lidköpingsnytt som inte faller för alla pekpinnar från Hedvall. Håll debatten i gång!

Spectatio
Gäst
Spectatio
24 October, 2008 09:43

Hmmmm….ja, det känns ju som om man hugger i sten i denna fråga……men man bör ju ändå tro på att förändringens vind kan blåsa…..även bland Lidköpings politiker….!!
…Moses…han tog väl alla i sin famn, utan att göra åtskillnad!?

Evy
Gäst
Evy
24 October, 2008 09:57

Jag har svårt för att debattera då orden saknas mig, men jag läser dem med stort utbyte.
Tack redaktören för den härliga fredagsmonologen. Ser fram emot den varje vecka.
Angående Lidköpings ledande politiker så anser jag att det nog är läge för ett litet ombyte i toppen. De sittande har blivit självgoda och okritiska.

Spectatio
Gäst
Spectatio
24 October, 2008 10:43

Tycka vad man vill om Hedvall…men man bemöter iaf de som engagerar sig här. Han som borde ha minst tid till det av våra politiker…..tänkvärt……

Vill bara säga det att...
Gäst
Vill bara säga det att...
24 October, 2008 10:43

Moses hade kraft till förändring! Han delade havet! Det röda havet! Kanske han kunde bli en förebild för vår egen Moses Hedvall, han som skriker så in i vassen!

Spectatio
Gäst
Spectatio
24 October, 2008 11:01

…jag ler med hela ansiktet!! Han kanske kunde skrika ut bland kollegorna att även dom borde höja sina röster o bli föredömen för hur dialogen i kommunen ska se ut!? Att mötas av tystnad är ju höjden av nonchalans och likgiltighet….Moses stog ju inte precis för de värderingarna… ;-)

Vill bara säga det att...
Gäst
Vill bara säga det att...
24 October, 2008 11:10

vi har ju Noak också. Han samlade in 2 av varje för att rädda fortbeståndet! Frågan är om fortbeståndet bland våra politiker är värt att rädda? Likt Harpo Marx är de stumma. Fast många politiker vill dock luta sig mot Marx, tyvärr inte samma Marx!

Spectatio
Gäst
Spectatio
24 October, 2008 11:25

En biblisk rättvisa vore ju att de stumma politikerna förlorar krafigt med röster då det ska väljas vilka som får kliva ombord på nästa mandatfärd med Arken……

Vill bara säga det att...
Gäst
Vill bara säga det att...
24 October, 2008 01:21

vi får inte glöma Jon. Han som blev uppäten av VALfisken.

Och då kommer ordstävet; Hellre en VALfisk som äter politiker än en politiker med massa VALfläsk!

Ulf
Gäst
Ulf
24 October, 2008 06:16

Ang Hedvall, så är väl det märkliga i hans påstående, att han på sin egen blogg debatterar med insändare som har signatur. Då blir ju frågan om hans ser sin egen blogg lika oseriös som han ser Lidköpingsnytt? ;-)
Man häpnar…..

kjell hedvall..
Gäst
kjell hedvall..
24 October, 2008 09:41

Ulf kan i likhet med många andra inte läsa….och förstå…
Jag är ju här och deltat i debatten med anonyma..Jag berättar hur andra politiker och förtroende valda i allmänhet ser på anonyma insändare…och orsaken till att jag är tämligen ensam…

Oven
Gäst
Oven
24 October, 2008 10:11

Ulf, på sin egen blogg modererar man själv kommentarerna. Då kan man sålla bort dravel men släppa igenom de man anser vara seriösa även om de är kritiska. Dessutom ser blogginnhavaren mer uppgifter om avsändaren än vad som publiceras i kommentarerna. En viss skillnad alltså.

Spectatio
Gäst
Spectatio
24 October, 2008 10:59

Hedvall går i svaromål med signaturanvändare även här, men han har kanske ett skriande behov att försvara sina politikerkollegors märkliga ställningstagande att tiga ihjäl sakfrågor…istället för att ryta till och få dom att uppträda på ett ansvarsfullt vis utifrån den roll dom accepterat att inneha.

Ulf
Gäst
Ulf
25 October, 2008 12:24

Oven: “Dessutom ser blogginnhavaren mer uppgifter om avsändaren än vad som publiceras i kommentarerna.” Då var vi där igen. Personuppgifterna är tydligen intressantare än sakfrågan…

Ulf
Gäst
Ulf
25 October, 2008 12:26

Hedvall: “På torsdagen skrev Kjell Hedvall åter att det är oseriöst att använda signaturer i debatter”
Vad exakt är det jag inte kan läsa och förstå menar du?

Oven
Gäst
Oven
25 October, 2008 09:15

Ulf, personuppgifterna är totalt ointressanta. De uppgifter man ser är t.ex mailadress och IP nr.