Gå direkt till Nyheten (Ökade bränslekostnader gör att Västtrafik höjer priserna)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 02 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Ökade bränslekostnader gör att Västtrafik höjer priserna

Publicerad Saturday, 25 October 2008, 09:01 av Björn Smitterberg

Västtrafik behöver höja sina intäkter med 85 miljoner kronor under 2009. Det beror främst på det stigande oljepriset. Därför har Västtrafiks styrelse fattat beslut om att höja priserna med i snitt 3,97 procent från 4 januari 2009.
– Vi höjer priserna precis så mycket som vi måste och inte mer. Den dominerande anledningen är det höga oljepriset, säger Leif Blomqvist, styrelseordförande för Västtrafik.

De allt mer populära sms-biljetterna via mobiltelefon är ett betalsätt som är bekvämt för resenären, men dyrt för Västtrafik på grund av avgifter till teleoperatörerna. Sms-biljetterna har en 20 procentig rabatt jämfört med de vanliga enkelbiljetterna och den är svår att behålla i takt med att Västtrafik får allt fler försäljningsombud och alternativa försäljningskanaler. Därför höjs priset på sms-biljetterna med 50 öre till 10,50 kr från den 4 januari. Enkelbiljetternas pris på 12,50 kr förändras inte.

Värdekortens priser höjs med 3,8 procent (Maxirabatt/100 kort, värdekort och rabattkort). Dessa värdekort kommer att fasas ut under nästa år i samband med lanseringen av de så kallade kontoresorna på Västtrafikkortet.

Priserna på områdesladdningar kommer att förändras – till exempel tätortsladdningar, kommunladdningar, flerkommunladdingar och Regionen runt 30 dagar. Dessa priser höjs i snitt med 5,2 procent.

6 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lady.Al.Capone
Gäst
Lady.Al.Capone
25 October, 2008 02:41

Sisst jag tankade min bil så hadde bränslepriset gått NER i pris och ej upp!

Ronny Carlsson
Gäst
Ronny Carlsson
25 October, 2008 05:34

Antagligen har Västtrafik hittat nån gammal oljetank stående med dieselbränsle från i våras då råoljepriset låg på 140 dollar per fat?? Eller så vill man helt enkelt slippa resenärer som sliter på fordonsparken. Om man nu vill höja priset så kunde man väl hittat ett bättre argument än stigande oljepris, men det är ju Västtrafik det handlar om…..!

olle
Gäst
olle
25 October, 2008 07:18

pengar kan dem håva in men vad får man av att betala mer?? Jo, dåligare service! Mindre bussar på ex.vis 1:an mellan skövde och lidköping. fler otrevliga busschaufförer och ståplats i ett helt fullproppat tåg!!! Det är ett skämt att de tar mer betalt för dåligare service! , för vad har blivit egntligen bättre sen alla de prishöjningarna som varit?

Åke Åkerbock
Gäst
Åke Åkerbock
25 October, 2008 09:07

Till Lady. Al. Capone
Hur har vi det med moralen och nykterheten? Stavningen i denna kommentaren är mycket under dina vanliga inlägg.

Oven
Gäst
Oven
25 October, 2008 09:50

Ja så sent som i förra veckan så hade priset halverats sedan Juli månad till strax över 70 dollar.

Lady.Al.Capone
Gäst
Lady.Al.Capone
26 October, 2008 07:24

Svar till Åke Åkerbock! Jag använder inga droger.Har aldrig påstått att jag kan stava, men har ändå rätt att ha åsikter samt att uttrycka dem så gott jag kan!