Gå direkt till Nyheten (Götene kommun sålde bortlovad mark
Expansivt företag flyttar)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Götene kommun sålde bortlovad mark
Expansivt företag flyttar

Publicerad Monday, 27 October 2008, 06:00 av Redaktionen

E-logistik i Götene, vars specialitet är att koppla samman distribution, transporter och IT, flyttar till Skara. Anledningen är att den mark vid E20 som Götene kommun lovat att E-Logistik ska få köpa sålts till ett norskt företag.

Redan för mer än ett år sedan fick E-logistik löfte om att få köpa mark till ett nybygge i området mellan gamla och nya E20. Företaget behöver högre i tak än man nu har i de lokaler som övertagits efter Semper. Nu kommer företaget i stället att flytta till Skara. Företaget leds av två personer med starka band till Götene – Ola Kraft och Billy Lundgren.

Expansionen har varit snabb och sysselsätter i Götene 13 personer och nya filialer har öppnats i Göteborg och Stockholm. Samarbetet med Jetshop – som bygger e-handelsbutiker – är nära, även det har Ola Kraft som en av sina grundare. Än vill inte Ola Kraft avslöja var i Skara företaget hamnar.

E-Logistik har ett 30-tal kunder – en del mycket stora. Det expanderar snabbt och behöver inom några månader får upp till 2.000 kvadratmeter. I ett par månader har Ola Kraft diskuterat med kommunledningen i Götene om att få köpa den mark som E-Logistik tidigare fått löfte om att köpa. Men nu har han givit upp.