Gå direkt till Nyheten (
Stämmer försäkringsbolag efter översvämning)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 16 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat


Stämmer försäkringsbolag efter översvämning

Publicerad Saturday, 28 March 2009, 08:19 av Redaktionen

Länsförsäkringar vill inte ge ersättning för en vattenskada som inträffade i Lidköping för tre år sedan. Samfälligheten som äger vattenledningen anser att de är försäkrade mot händelsen. Det hela hamnar nu vid domstol.

Enligt SR Skaraborg blev det stora kostnader att sanera och reparera efter den ispropp som korkade igen en ledning så att ett av radhusen i samfälligheten fick stora skador då vatten utanför huset inte rann undan utan trängde in i huset. Olyckan skedde i mars 2006 när det regnade kraftigt mitt i snösmältningen. Länsförsäkringar anser att det här är en skada som inte kan omfattas av försäkringen. Radhusägaren har därför gått till sin samfällighet för att få ersättning för skadorna, Och det är nu samfälligheten som stämmer försäkringsbolaget.