Gå direkt till Nyheten (
Villatomter i Sjölunda kan bli seniorboende)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 20 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat


Villatomter i Sjölunda kan bli seniorboende

Publicerad Tuesday, 14 April 2009, 14:57 av Björn Smitterberg

Efterfrågan på villatomter i Sjölunda är låg just nu, och därför tycker politiker att nio av tomterna kan upplåtas åt ett seniorboende.

Seniorboende har tidigare förslagits hamna på den tomt vid Östbygatan där en bensinstation rivits. Det är dock oklart hur den tomten skall användas – det finns förslag att bygga så väl kommunalt äldreboende som att bygga 20 hyreslägenheter på den tomten.

I stället har företaget som står bakom planerna på seniorboende – Seniorer Hus & Hem AB – tillsammans med tjänstemän vid kommunen kommit fram till att använda nio villatomter i Sjölunda för sammanhängande hus med seniorbostäder.

Samhällsbyggnadsnämnden föreslås dock besluta att marken skall erbjudas neutralt så att flera bostadsbolag kan vara med och bjuda. I grunden är dock samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott positiv till lösningen medatt använda nio tomter vid Såtekroken till seniorboende.