Gå direkt till Nyheten (Kjell Hedvall väljer 60-talet i sin film)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 24 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Kjell Hedvall väljer 60-talet i sin film

Publicerad Wednesday, 20 May 2009, 15:35 av Björn Smitterberg

Kjell Hedvall, kommunstyrelsens ordförande, väljer att visa filmen ”Woodstock” nästa torsdag – den 28:e – och hoppas på många besökare när han är kvällens filmsättare.
– Den visar 60-talets ungdomsgeneration och dess musik, säger Kjelle Hedvall . Filmen är 3,5 timmar lång och innehåller det bästa från denna klassiska musikfestival. I foajén finns kaffe och kakor för dom som behöver en kort paus denna helaftonskväll.

 Göran Larsson, Miljöpartiet de Gröna, inbjuder till filmen ”Erin Brockowich” den 2 juni. Det är inte något oväntat filmval – den handlar om civilkurage, om hur grästoten kan få rätt mot ett stort företag i ett miljömål. I sitt upplägg påminner filmen lite om Teckomatorp.

– Den visar hur en människas civilkurage kan göra skillnad, säger Göran Larsson om sitt val av film.

Filmen bygger på ett verkligt rättsfall och gav Julia Roberts en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll. Det dittills största civilrättsliga målet i USA skildras i filmen. Även denna kväll bjuds kaffe med dopp. 

Efter sommaren återkommer Folkets Hus i Lidköping med ytterligare fem ”Kvällens Filmsättare i Folkan”. Två politiker och tre välkända ”Lidköpingsprofiler” väljer som bäst sin favoritfilm, säger Agne Gustafsson i Folkets hus.

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Yooda
Gäst
Yooda
20 May, 2009 11:55

Kaffe & Kakor !!!!!!!!!!!!!!!!!
Woodstock- 69, ett glas rött kunde ju mer vara på sin plats.