Gå direkt till Nyheten (Konsthantverkare håller värmen i Pannrummet)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Konsthantverkare håller värmen i Pannrummet

Publicerad Friday, 22 May 2009, 10:57 av Björn Smitterberg

pannrummet_lop_90522De mest otänkbara miljöer kan bli något vackert. Pannrummet på rörstrandsområdet har rensats från skrot – men inte helt. karaktären av pannrum finns kvar och det är just vad konsthantverksgruppen Omkull tagit till sig. Nu har de öppet i sin nya lokal under vårmarknaden samt lördag och söndag. ikon_rorligt_inslag

Lokalen är nämligen inte helt klar, så nästa vecka är det stängt för att de sista jobben ska göras. Därefter kan här ses konsthantverk, konst och handlas av Omkull-gruppen alla dagar utom söndagar och måndagar.

aasa_faellgren_pannrum_90522

– Vi har letat lokal i ett par år, säger Åsa Fällgren, en av initiativtagarna till Pannrummet.

– Vi har ju tidigare engagerat oss i bl a Vårrundan men då var för sig. Så det här är en fin lösning för oss. Och det är i en miljö som vi gärna vill vara – Rörstrand.

pannrum_miljo_90522

Gunilla Wallin från Malmö är en av de inbjudna konsthantverkarna.

Omkull är en förkortning. Det är lokalen som kallas Pannrummet. Omkull är konstnärer Omkring Kinnekulle. De har tagit initiativ till ett projekt som sedan fått stöd av EG-fonden för leader-projekt att skapa utställnings- och handelsplatser för Skaraborgska och andra konsthantverkare.

När Lidköpingsnytt i dag på morgonen var på plats träffades Disa Linderoth som själv ställer ut de roliga fåglarna i lera, som symboliserar att tillsammans kommer man framåt. Kanske är det en symbol som Omkull-gruppen tagit till sig.

pannrummet_gretabolin

Greta Bolin har formgivit ljusstakar

– En del av lokalen har vi använt för att bjuda in utställare och här säljer vi konsthantverk från olika personer. En annan del av lokalen är mer för samlingsutställningar även om vi just nu vid öppningen har den gemensamt, säger Kristin Forsblad.

Pannrummet är väl värt ett besök – en speciell, sparsmakad, spännande miljö fylld av spännande saker.

Rörliga bilder – miljöbilcer – från Pannrummet med bl a Disa Linderoths samarbetande fåglar: