Gå direkt till Nyheten (Debatt: Vem betalar vindkraften ?)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: Vem betalar vindkraften ?

Publicerad Monday, 01 June 2009, 10:50 av Redaktionen

ikondebatt– Vem betalar vindkraften? Det var en fråga som togs upp på kommunfullmäktige i Lidköping i måndags – här kommer ett debattinlägg.
Vem betalar vindkraften?

Vem tar ansvaret för värdeminskningen på vår fastighet frågade Annelie Gustafsson Lidköpings komunfullmäktige måndag den 25 Maj.
 
Poul Rask, ordförande i Miljö- och byggnämden gav ett kort svar: – Ingen
 
Sanningen är att Annelie Gustafsson och vi andra som har fastigheter och/eller bor på landsbygden står för kalaset. Förutom att vi skall stå ut med buller, skall vi betala detta genom elsertifikationsystemet – för närvarande 10 öre/kWh som går till vindkraft.
 
Läsvärt i sammanhanget är Föreningen Svensk Landskapsskydd:s artikel om fusk med värdena för buller vid vindkraftsetableringar.
 
Annelie Gustafsson ifrågosatte med rätta kommunens vindkraftpolicy, då Länssyrelsen inte har godtjänt någon av dessa 2003/2007. Så måste man fråga sig om inte Komunens vindkraftspolicy är att betrakta som ett stort politiskt skämt.  

Gunnar Synnergren

– – –

reds kommentar:
Det som refereras gällde inte ett svar på kostnaden för vindkraft utan ett svar på en fråga om vem som betalar den eventuella minskning av fastighetsvärdet som Annelie Gustafsson kände sig utsatt för.