Gå direkt till Nyheten (Budgetförslaget klart – skattehöjning kommer)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Budgetförslaget klart – skattehöjning kommer

Publicerad Tuesday, 02 June 2009, 15:40 av Björn Smitterberg

Kommunstyrelsen i Lidköping var i dag oenig i sitt beslut om att höja skatten för att klara verksamheten nästa år. Majoriteten med socialdemokrater, vänsterpartister och miljöpartister vill förutom sina besparingar stärka inkomsterna med 60 öre per beskattningsbar hundralapp, och räknar med att den ekonomiska situationen skall vända så att det i slutet av nästa år finns 60 miljoner kronor i överskott på kapitalet. De borgerliga hade egna förslag.

De borgerliga lade en budget som skulle undvika skattehöjningar. Här krävdes ytterligare förslag på besparingar – förslag på cirka 30 miljoner kronor skulle utarbetas och det var även ett underskott budgeterat med 21 miljoner kronor.

Vänstermajoriteten segrade i omröstningen och de borgerliga får nu återkomma i fullmäktige med sitt förslag.

Avsikten är att skattehöjningen skall vara temporär – för att klara kommunens ekonomi över krisen.