Gå direkt till Nyheten (Läckö blir frimärke)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 24 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Läckö blir frimärke

Publicerad Wednesday, 03 June 2009, 16:40 av Björn Smitterberg

frimerke_lop_90603I dag presenterades i samband med invigningen av årets sommarutställning Kungliga gåvor på Läckö slott ett nytt frimärke med slottet som motiv. Frimärket ges ut den 28 januari 2010 och ingår i ett häfte med fem kända och välbesökta svenska slott. Men redan i midsommar kommer Läckö att synas i TV.

frimerke_lecko_90603

– Vi har valt att illustrera kommande utrikesfrimärken med ett urval av våra svenska slott, varav ett är Läckö slott, som representant för en unik, uppskattad och mycket vacker bit av Sverige, säger Kristina Olofsdotter, designchef vid Posten Frimärken som visade skissen i dag.

Förutom uppmärksamheten på frimärken så spelar Sveriges Television in sitt midsommarprogram vid Läckö i år. Det kommer att visas på kvällen på midsommaraftonen och flera artister engageras för att medverka.

– Foto: Fabbe –