Gå direkt till Nyheten (Musikfest i Stadsträdgården vid nya scenen)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 24 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Musikfest i Stadsträdgården vid nya scenen

Publicerad Saturday, 06 June 2009, 18:46 av Björn Smitterberg

dinas_publik_lopLidköping har fått en ny medelpunkt för utomhuskulturen – Dina-scenen i Stadsträdgården invigdes i dag. Och det var stor glädje när kommunalrådet Kjell Hedvalls långa slips klipptes av och Bengt-Arne Bengtsson, ordförande i kultur- och fritidsnämnden och Stefan Eriksson från Dina Försäkringar förklarade ikon_rorligt_inslagscenen invigd. Det var flaggor, musik för flaggan, och en alldeles speciell nationalsång.

Det var inte en helt traditionell nationaldagsfest – men så var det ju också en invigning av den nya scenen. För en stor del av underhållningen stod artister från Camp Active i Lovene. Och det blev hisnande – men fall från hög höjd och djärv uppvisning i röda band.

dinas_johannagerdstroem

Under eftermiddagen delades även flera stipendier ut. Ovan är det den duktiga pingisspelaren Johanna Gördström från Örslösa som får sitt stipendium av Ingemar Sixtensson i kultur- och fritidsnämnden. Nedan berättar Carola Ohlsson, kulturstipendiat, om den dokumentation hon varit med och gjort av det gamla Lidköping.

dinas_carolao

Sofia Hindshammar, ung musikbegåvning i Lidköping höll ett tal som handlade om acceptans och glädje i mångkultur. Musik spelade stor roll och musikskolans elever och lärare hade flera bejublade inslag innan kvällen intogs av Waterloo the band – som spelar Abba-låtar.

dinas_sofiahindhammar

dinas_stefaneriksson

Stefan Eriksson tyckte det var en glad och trevlig fest – han representerar Dina Försäkringar som ställde upp med de pengar kommunen behövde för att kunna förverkliga planerna på en scen i Stadsträdgården.

Här nedan finns en video med spridda klipp tagna under invigningen – bl a finns själva invigningen med.

[flv:https://lidkopingsnytt.nu/video/dinainvign2.flv 400 225]

5 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Henric Trolme
Gäst
Henric Trolme
6 June, 2009 08:30

Tack för ett fint firande, bra framträdanden och en mycket fin scen som jag hoppas kommer att användas flitigt.
Men Kjell, är det så farligt att släppa in näringslivet ifråga om att sponsra väl valda och i övrigt kommunägda investeringar som det lät i ditt tal? Som kommuninvånare vill jag se nytänkande vilket vi sett bevis på idag.

f.d. sosse i lidköping
Gäst
f.d. sosse i lidköping
7 June, 2009 07:10

Vi får hoppas nu att scenen blir lika flitigt använd som den gamla, inte dåligt att en sådan liten park har två scener.

Kjell Hedvall
Gäst
Kjell Hedvall
7 June, 2009 08:22

Det har varit svårt att finna sponsorer i Lidköping tidigare,det var detta jag nämnde när jag tackade Dina försäkringar.
Att det skulle vara farligt – vet jag inte vad du fått ifrån.Du måste ha uppfattat fel.

Jan M (M)
Gäst
Jan M (M)
7 June, 2009 09:11

Kjell : Kanske kan företagsrankningen som publicerades i Lidköpingsnytt 090401 ge en ledtråd om varför det är svårt att få sponsorer ?

Undrande Inflyttad
Gäst
Undrande Inflyttad
7 June, 2009 09:22

Kan svårigheten att finna sponsorer återspegla sig i företagarklimatet i kommunen. Lätt att spekulera…
Dax att göra ngt..