Gå direkt till Nyheten (Kvinna anmälde våldtäkt efter cruising)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Kvinna anmälde våldtäkt efter cruising

Publicerad Sunday, 07 June 2009, 11:29 av Redaktionen

En kvinna har polisanmält att hon vid Motorgården blivit våldtagen i natt. Polisen har redan i natt spärrat av området som är aktuellt och tekniker arbetar på platsen. Även tekniker från länskriminalen i Göteborg har larmats.

Kvinnan vill dock inte medverka själv i utredningen – hon har inte tillåtit polisen få någon undersökning av henne för att få något spår. Polisen har dock beslutat att fortsätta utredningen så långt det går utan kvinnans medverkan.

18 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
A
Gäst
A
7 June, 2009 02:06

De ä ju 17 att inte tjejerna kan få va ifre!

madde
Gäst
madde
7 June, 2009 02:47

Tycker hon ska låta polisen undersöka henne, eller ja, snarare sjukhuset.

Susanne
Gäst
Susanne
7 June, 2009 06:00

Det är nog ganska jobbigt att bli undersökt så direkt efter. Hon är väl chockad!!
J**a svin!

Henrik
Gäst
Henrik
7 June, 2009 06:58

Hmm vill inte bli undersökt eller hjälpa till ? Vad heter fåglarna i mossen ? Just det ugglor va det.

B
Gäst
B
7 June, 2009 09:42

De flesta anmälda våldtäkterna är ju just falska anmälningar för att sätta dit någon man som kvinnan kommit ihop sig med. Vägrar man undersökas för att kunna säkra bevis är det ju misstänkt. En anmälan om våldtäkt kan inte dras tillbaka eftersom man “ska skydda kvinnan”. Resultatet är att många män blir oskyldigt dömda som sexualbrottslingar eftersom kvinnan inte vill åka dit för falsk angivelse. Medaljens baksida…

Undrande inflyttad
Gäst
Undrande inflyttad
8 June, 2009 05:03

Du “B” din egen uppfattning om dessa drabbade offer får du ha för dig själv. Det du talar om är lösryckt har inget stöd i något. Förlåt jag utrycker mig så här ” jävla skitsnack” det är vad du talar om. Säger det för jag vet vad JAG talar om.
Att det förekommit är rätt men ett ytterst ytterst fåtal

GF
Gäst
GF
8 June, 2009 06:04

Undrande inflyttad, och ingen annan mer än DU vet vad dom talar om?

Nils
Gäst
Nils
8 June, 2009 07:02

Men snälla nån. För varje man som felaktigt dömts för sexualbrott så finns det hundratals, kanske tusentals, kvinnor som inte ens vågar/orkar/bryr sig om att anmäla saken. Sannolikheten att den här kvinnan skulle ljuga för att sätta dit någon är försvinnande liten. Om man läser om vilka konsekvenser en våldtäkt kan få för offret så kommer man inte bli förvånad när ett offer inte vill låta sig undersökas.

B
Gäst
B
8 June, 2009 07:05

Undrande inflyttad…Trist om du känner dig utpekad som förövare. Det var inte min mening… JAG vet att det är vanligt att män anmäls trots att de inte utfört våldtäkt. Jag menar självfallet inte att det alltid är så men går man inte med på att säkra bevis så finns det förmodligen inga heller… Välkommen till Lidköping!

Snubbe
Gäst
Snubbe
8 June, 2009 08:03

Jag tycker också att det är märkligt att hon inte går med på att undersöka sig på sjukhuset. Det är det första jag hade gjort om jag blivit våldtagen…
Utan att jämföra brottets allvarlighet, så är det som att säga till polisen att man haft inbrott, men polisen får inte komma in i huset…

Undrande inflyttad
Gäst
Undrande inflyttad
8 June, 2009 08:16

Du “B” använder ett felaktigt och märkligt ordval/skriftspråk ,”känner dig utpekad som förövare” “Jag vet att det är vanligt att män …. ” det du säger är enbart dit subjektiva antagande. Inget varesig i statestiken, verkligheten eller övrig undersökning styrker din subjektiva tolkning av våldtäkts anmälningrna. Ett mycket märkligt och anstötande uttalande.

B
Gäst
B
8 June, 2009 08:33

Nils…En enda felaktigt dömd individ i vilket brott som helst är oacceptabelt i ett rättssamhälle. Vilka konsekvenser tror du att det får för den oskyldige? Kan du föreställa dig hur dina bekanta och arbetskamrater, personalen på dagis eller på ICA skulle behandla dig? I deras ögon kommer du alltid att vara skyldig trots att du inte är det… Samma påföljd borde gälla för den som falskt anger.

Isprinsen
Gäst
Isprinsen
8 June, 2009 09:11

Jag håller med i mycket som uttrycks här. Men, det är något jag ändå inte får ihop. Varför gör man en polisanmälan om man inte vill låta säkra bevisning för samma anmälan? Det vore väl en sak om hon själv inte gjort anmälan att ha rätten att vägra integriteskränkande undersökningar, men så är ju inte sakfrågan enligt artikeln!

Undrande inflyttad
Gäst
Undrande inflyttad
8 June, 2009 09:30

Det är nog inte lätt att sätta sig in ett offers situation, de tankar de själva har om sin egen del i det inträffade, skam, smutsighet, mm mm mm. Att någon kan utgå ifrån att det är vanligt att kvinnor anmäler våldtäkt utan att det hänt är för mig helt obegripligt. Att sedan som kvinna utsättas för en undersökning som görs för bl.a säkra bevis, styrka saken är nog inte det lättaste. fortsättning.

Henrik
Gäst
Henrik
8 June, 2009 10:49

Undrande inflyttad: Appropå din statistik. “lögn, förbannad lögn och statstik”. Sanningen är att du vet ju inte heller.

Björn Smitterberg
Redaktör
9 June, 2009 06:25

Red har i dag försökt få klarhet i hur det är med den här våldtäktsanmälan – men den ansvarige i Skövde har inte varit tillgänglig på de tidpunkter då red haft möjlighet att ringa. Ibland är Lidköpingsnytts redaktion för liten…

B
Gäst
B
9 June, 2009 09:21

Nu skulle jag vilja ha svar på vad det är som är “jävla skitsnack” samt på vilka grunder “undrande inflyttad” anser sig ha rätt att påstå att min åsikt är “lösryckt”?
I din värld så kanske det inte är så hemskt att bli falskt anmäld? Skulle alla män i dina ögon, rent hypotetiskt, kunna våldta?

Ej lika oupplyst
Gäst
Ej lika oupplyst
11 June, 2009 06:45

omkring 10% av alla anmälningar är falska eller felaktiga enligt de undersökningar som gjorts i Sverige och i andra länder.
Googla och sök. Kvinnor kan också ljuga av olika anledningar. Naivt att tro något annat.