Gå direkt till Nyheten (“Glädjande ökning av väljare!”)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

“Glädjande ökning av väljare!”

Publicerad Monday, 08 June 2009, 10:43 av Björn Smitterberg

– Klart jag gläds över att vi i Miljöpartiet fått framgångar i EU-valet igår, säger Göran Larsson, Miljöpartist.
– Men jag gläds också över valdeltagandet.

– Visserligen ökade valdeltagandet från en lägre nivå, men jag tror också att människorna börjar inse betydelsen av att vi väljer representanter till EU-parlamentet, att vi är beroende av beslut som fttas i EU.

Göran Larsson var själv valbar på Miljöpartiets lista – men så långt ned att hans chanser att få tillräckligt många kryss så han blir invald är mikroskopiska. på onsdag kommer kryssade rösterna att räknas. Än så länge har röstfördelningen bara gjorts mellan partierna.