Gå direkt till Nyheten (Liten ökning av villapriserna, stor på bostadsrätter)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 16 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Liten ökning av villapriserna, stor på bostadsrätter

Publicerad Wednesday, 10 June 2009, 12:14 av Björn Smitterberg

genre_villagavel_genreBara i Lidköping kan det statistiskt säkerställas att priserna på villor och bostadsrätter ökat. Det fordras nämligen ett ganska stort antal för att få ett säkert underlag för statistik. Här är i alla fall uppgifterna från Mäklarsamfundet för västra Skaraborg och perioden mars, april och maj.

Handel med bostadsrätter har haft en stor prisutveckling hittills i år med ökningar på 13 procent i Lidköping. Men den senaste tiden – maj – har priserna stagnerat och till och med minskat något. Statistiken bygger på 56 olika överlåtelser där snittpriset varit 4.156 kronor.

Villapriserna har i Lidköping stigit något under våren. Ökningen är med de 34 ägarskiften som gjorts under mars, april och maj, en ökning med 1 procent. Snittpriset har varit 1,623 miljoner kronor vilket är 1,75 gånger taxeringsvärdet.

Marknaden för fritidshus i Lidköpings kommun är i stort sett stillastående. Det har inte genomförts tillräckligt många ägarskiften av fritidshus för att en statistiskt säker utveckling skall kunna anges.

I Götene har det under de senaste månaderna sålts 16 villafastigheter till ett genomsnitts pris av 1,05 miljoner kronor. Det är 2,01 gånger taxeringsvärdet. Men någon säker statistik över prisutvecklingen finns inte.
Fem bostadsrätter har bytt ägare i Götene till snittpriset 1.865 kronor per kvadratmeter.

I Skara har 24 villor bytt ägare till ett snittpris av 1,233 miljoner kronor vilket är 1,82 gånger det genomsnittliga taxeringsvärdet. Under samma tre månader har tolv bostadsrätter bytt ägare till ett snittpris på 2.571 kronor per kvadratmeter.

17 villor i Vara har bytt ägare till ett snittpris av 656.000 kronor, det är 1,96 gånger taxeringsvärdet. Ingen statistisk uppgift finns om utvecklingen. Bara tre bostadsrätter har bytt ägare, snittpriset var 3.972 kronor per kvadratmeter.

I Grästorp har sju villor bytt ägare under mars, april och maj. Snittpriset är 857.000 kronor och det är 2,43 gånger taxeringsvärdet. Grästorp har ingen affär med bostadsrätter noterad.