Gå direkt till Nyheten (Byggstart för 22 miljoner i Venus)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 24 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Byggstart för 22 miljoner i Venus

Publicerad Thursday, 11 June 2009, 09:20 av Björn Smitterberg

kvvenus_sernmgat_lopAB Bostäder i Lidköping har beslutat satsa 22,4 miljoner kronor på att riva en del av kvarteret Venus och bygga moderna bostäder med fasader som ser ut som småhus.

Det blir omkring 15 nya lägenheter i olika storlekar som byggs troligen med start i höst. I de byggnader som nu skall rivas fanns för länge sedan porslins- och keramiktillverkning men är numera mest känd för gatuköket Torngrillen. Det ligger vid Esplanaden mellan Norra Torngatan och Särnmarksgatan.

kvvenus

Före – och efter

kvvenus_sernmgat

Tomten och husen som tillhört det tidigare bryggeriet i kvaretet skall inte röras. Det är träbyggnaderna som vid sidan av gatuköket är i dåligt skick. Innan husen kan rivas skall AB Bostäder bygga en ersättningslokal till Torngrillen – det företaget skall inte bli stående utan lokaler.

Om allt går enligt planerna kommer det att bli rivning och kanske byggstart redan i år.

AB Bostäder har också planer på att bygga på kvarteret Leoparden i hörnet av Stenportsgatan och Läckögatan med en våning ovanpå de tidigare. Men det projektet ligger längre fram i tiden – här skall ändring av detaljplan m m till. Dessutom kan de nya lägenheterna komma att destineras till seniorboende – ett förslag som politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott skall diskutera innan projektet går vidare.

3 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Henrik
Gäst
Henrik
11 June, 2009 11:57

Bra ide hade inte tänkt på hur för jävligt huset ser ut förrän jag ser bilden här.

LIGIZT
Gäst
LIGIZT
12 June, 2009 05:12

Hoppas AB Bostäder även lägger en tillräcklig slant på deras 60talshus. Miljonprogrammet rasar samman o dit borde deras hyror gå

kalle
Gäst
kalle
13 June, 2009 06:11

Fan dem kan ju inte riva ner TORNGRILLEN de stället är ju heligt