Gå direkt till Nyheten (Formakademien blir full)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 24 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Formakademien blir full

Publicerad Thursday, 11 June 2009, 16:25 av Björn Smitterberg

Konsthantverks- och designutbildningen Formakademien i Lidköping kommer att få alla 42 elevplatser upptagna till hösten. Det ör första gången efter några besvärliga år med höga kostnader och lite för få elever.

– Nu har vi elever till alla 42 platser och vi fortsätter ta emot ansökni9ngar, säger Johan Malmberg som leder Formakademien.

– Får vi fler ansökningar tar vi emot ytterligare några elever utöver de 42.

Flytten från Villastranden till Rörstrandsområdet blev mycket dyrare än väntat för Formakademien, samtidigt som elevintresset sviktat något. Det har försatt utbildningen i en svår ekonomisk situation där bl a Lidköpings kommun gått in och stöttat. Därför var det goda nyheter i dag på bolagsstämman att skolans alla platser fylls och med det inkomstsidan av budgeten.