Gå direkt till Nyheten (– Sååå roligt att Lidköping får boulehall!)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 24 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

– Sååå roligt att Lidköping får boulehall!

Publicerad Thursday, 11 June 2009, 20:35 av Björn Smitterberg

Lidköping kommer att få en boulehall. Det alternativ som tagits av en pensionärsorganisation att skapa en boulehall av det som tidigare varit en fabrikslokal på Sockerbruksgatan får fullt stöd av kommunen.

I dag behandlade kultur- och fritidsnämnden den förfrågan om stöd som kommit från lokala SverigesPensionärsförening. Och det blev ett starkt politiskt stöd.

– Vi gav i full enighet i uppdrag åt vår förvaltningschef att fortsätta samtalen om en boulehall. Hur vi skall stötta projektet det får vi se – och det skall vara bidrag eller om vi skall gå i borgen, det får vi se, sa Bengt-Arne Bengtsson, (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden i kväll.

Carin Lexmon – moderat oppositionsråd – är alls inte i opposition i den här frågan.

– Det är sååå roligt att det kan bli verklighet med en boulehall, säger hon. Vi i kommunen kommer att stötta det projektet, var så säker. Det är jättetrevligt att det är ett föreningsinitiativ.

Innan de formella besluten kan fattas måste en förening bildas som står för verksamheten. Den  föreningen finns inte i dag. Initiativet kommer från en pensionärsorganisation men den vill bilda en förening öppen för alla.

Klicka här för att läsa Lidköpingsnytts tidigare artikel:
Lidköping kan få boulebana inomhus Skriven måndag, juni 8th, 2009

5 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Nils
Gäst
Nils
11 June, 2009 08:48

Redan? Det har väl inte varit aktuellt i mer än sisådär tio år. Frågan är om man kan bedriva någon slags korpverksamhet där, så vi icke pensionerade och ej licensierade entusiaster kan få vara med på ett hörn.
Kul att det äntligen händer något!!!

LIGIZT
Gäst
LIGIZT
12 June, 2009 04:52

Vad är boule? Kan någon någorlunda modern människa förklara detta lite närmare? Kan alla lära sig denna aktivitet och får alla va med?

Nils
Gäst
Nils
12 June, 2009 07:44

Boule är egentligen ett samlingsnamn för olika spel. Den variant som spelas i Sverige heter Petanque. Spelet går ut på att placera spelkloten så nära målkulan som möjligt. När alla klot är spelade så räknas poäng. Om lag 1 har ett klot närmast målkulan så får de 1 poäng. Om de istället har de tre närmsta kloten, dvs tre klot som ligger närmare målkulan än motståndarlagets bästa så får de tre poäng. Det handlar alltså om att få så många klot som

Nils
Gäst
Nils
12 June, 2009 07:54

möjligt bättre placerade än motståndarlagets bästa. Spelet utföres genom att det lag som inte har klotet närmast målkulan skall spela, oavsett vem som spelat tidigare klot. Grundtaktiken handlar om att med sitt klot se till att de egna laget får det bästa klotet. Detta kan göras genom att “lägga” klotet närmast målkulan eller “skjuta” bort motståndarens bästa klot genom att kasta sitt klot på det. Alla kan lära sig att spela,

Tomas
Gäst
Tomas
12 June, 2009 03:02

Man behöver inte ha licens för att vara med och spela boule.Licens behövs bara när man ska spela tävlingar.Man kan bara vara med och träna om man vill,och då behövs ingen licens