Gå direkt till Nyheten (Sång och skratt på våffelkalaset i Otterstad)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 28 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Sång och skratt på våffelkalaset i Otterstad

Publicerad Thursday, 11 June 2009, 15:17 av Björn Smitterberg

I fredags firade Sunnersbergs församling terminsavslutning på fredagscaféet med våffelkalas i Otterstads församlingshem.

Cafévärdarna Anna-Carin Jonsson och Lennart Williamsson kunde hälsa ett 30-tal gäster välkomna. Anna-Carin och Lennart fick grädda våfflor för glatta livet då gästerna lät sig väl smaka av våfflorna från Anna-Carins hemlagade smet, toppade med tre sorters sylt och vispgrädde.

vafflor_ottersta_1200_90611

 Klicka på bilden för större format.

Sorlet från kaffeborden var märkbart och när alla ätit sig mätta var det dags för allsång. Till Anna-Carins utmärkta ackompanjemang på gitarr ledde hon och Lennart allsången som bestod av kända och omtyckta gamla ”läsarsånger” och gästerna sjöng med av hjärtans lust. Lennart framförde även ett par solonummer, läste Ingvar Björkdahls dikter och berättade historier som lockade till många skratt. Även den yngre generationen hade det mycket roligt i lekrummen bredvid.

– Detta var det roligaste caféet vi haft, och sådant vill vi ha mer av, sade Börje Andersson, Kolbotten, som gjorde sig till tolk för gästerna.

Ett betyg så gott som något till arrangören och värdarna Anna-Carin och Lennart. Det återstår att se om det blir en fortsättning till hösten.

– Petra Kroon –