Gå direkt till Nyheten (Valberedning tillsatt på turistbolagets stämma)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Valberedning tillsatt på turistbolagets stämma

Publicerad Thursday, 11 June 2009, 20:54 av Björn Smitterberg

Nu när Destination Läckö-Kinnekulle AB går från aktieägare till närmare 200 kommer en valberedning i fortsättningen att föreslå ledamöter till styrelsen. I kväll beslutades om det efter att  kommundirektören i Lidköping och Götene tidigare skött denna del.

Hittills är det ju bara de båda kommunerna som ägt bolaget – alla de andra nya aktieägarna finns ännu inte registrerade. Nu ska det dock ske inom några veckor.

I kväll höll alltså bolaget sin första stämma  efter ett första helt verksamhetsår. Ordföranden Stefan Johansson rapporterade tillsammans med direktören Gunilla Davidsson om ett händelserikt år – såväl internt som externt. Bl a har bolagets ledning nu skapat en helt ny affärsplan som bygger bl a på att utveckla företagen i besöksnäringen, medverka till fler besök och fler övernattningar.

Bo Bergsten, politiker i Götene, lämnade på egen begäran styrelsen. Det gjorde även företagaren Tore Eriksson, med bl a Kinnekullegården. Rogher Selmosson från Götene kommuns ledning tar vid efter Bo Bergsten och Stefan Pettersson, styrelseordförande i Medeltidens värld, går in efter Tore Eriksson.

Styrelsen består därför nu av:
Stefan Johansson, ordförande
Marita Bengtsson, Lidköping,
Petter Böckman, Lidköping,
Rogher Selmosson, Götene,
Stefan Pettersson, Götene,
Petter Nordgren, Lidköping – Spiken
Jan Rundqvist, Götene.

Den nya valberedningen – bolagets viktigaste utskott – kom att bestå av
Susanne Andersson, Götene,
Kenth Lindström, Lidköping,
Marianne Bäck, Lidköping, och
Kamran Radjeman, Lundsbrunn.