Gå direkt till Nyheten (Domstolen får avgöra start i trav)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Domstolen får avgöra start i trav

Publicerad Monday, 15 June 2009, 14:15 av Redaktionen

Domstolen i Lidköping får avgöra om hästen Innocent Face skall få starta i stochampionatet på Axevallatravet om några veckor. Bakgrunden är att hästen – som ägs av en grupp hockeyspelare – som missat en inbetalning på 1.ooo kronor. Ägarna hävdar att påminnelsen gått till fel adress.

Ägarna till Innocent Face vill att tingsrätten i Lidköping beslutar att deras häst skall få vara med i Stochampionatet på Axevalla.

– Vi anser att Axevalla har brustit i sin hantering av det här ärendet, säger Lars Uggla som är en av ägarna till stoet.

Den fjärde insatsen på tusen kronor missades och hästen ströks därför. Ägarna tror det beror på att Axevallas påminnelser gick till fel adress – hästen bytte ägare just i den vevan. Ägarna anser därför att Axevalla gjort fel som inte påmint om betalningen. De är förvånade eftersom just deras häst är ett av de bästa ston som finns i landet i årsklassen.

Den 6 juli är sista chansen att få med hästen på startlistan igen – domstolen måste därför bestämma sig före det.