Gå direkt till Nyheten (Stor brand i garage under hyreshus)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Stor brand i garage under hyreshus

Publicerad Monday, 15 June 2009, 06:29 av Björn Smitterberg

En stor brand förstörde i natt fyra bilar och skadade flera andra. Det är i ett garage under ett hyreshus på Svartbrödragatan/Skolgatan i Skara som det brunnit. Polisen misstänker att branden är anlagd.

Det var vid halv-tvåtiden som några personer såg att det kom rök ur en ventilationstrumma, och därefter också observerade rök ur en garage-port. De slog larm. Branden och rökutvecklingen kunde snabbt hanteras av brandmännen. Huset är så byggt att det står emot brand i garaget. Det behövde inte utrymmas.

I garaget fanns förutom de fyra bilarna som brunnit ytterligare 16 bilar, tre veteran-motorcyklar och en scooter. Alla fick rökskador.