Gå direkt till Nyheten (Stenportsgatans ombyggnad kan skjutas upp)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Stenportsgatans ombyggnad kan skjutas upp

Publicerad Thursday, 18 June 2009, 14:48 av Björn Smitterberg

Ombyggnaden av Stenportsgatan kan komma att flyttas fram ytterligare i tid. Kanske påbörjas ombyggnaden inte 2010 som hittills budgeterats utan först hösten 2011. Anledningen är kommunens ekonomiska läge.

Det beslut som gäller är att ombyggnaden skall starta för cirka 5 miljoner kronor under hösten 2010. Det handlar om delen mellan Nya Stadens torg och torget vid Folkets Hus. Pengarna räcker inte till särskilt mycket av elegant utformning – de mesta pengarna hamnar under gatsten och betongplattor i form av VA-nät m m.

I dag diskuterade kommunstyrelsens arbetsutskott gatan – mest som ett samtal. Det kan bli så att kommunledningen i höst bestämmer sig för att skjuta upp ombyggnaden.

Ombyggnaden skulle enligt ursprungliga planer ha inletts i år men sköts upp till hösten 2010 av ekonomiska skäl. Andra saker prioriterades före. Och nu kan det alltså bli åter så att ombyggnaden får stå tillbaka. Kanske för att mer pengar än de 5 miljonerna satsas. Det skulle behövas lite mer pengar för att göra gatan trivsammare.

18 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Nina
Gäst
Nina
18 June, 2009 05:19

Antar att pengarna behöver läggas på något annat viktigt, men måste ändå skrika ut min besvikelse. Neeeeeeeeej, jag ser ju jätte mycket fram emot denna ombyggnad.

Zisse
Gäst
Zisse
19 June, 2009 01:34

Givetvis skall sådana utgifter skjutas på framtiden. Gatan fungerar ju alldeles ypperligt,bara ytterligare ett storhetsvansinne.Ge pengarna till de äldres vård.

Jan M (M)
Gäst
Jan M (M)
19 June, 2009 07:05

Har man gjort slut på pengarna har man gjort slut på möjligheten att förbättra vår stad.
I (S) Styrda Ö-vik räknar man med att lägga ut 10 % av hemtjänsten på enteprenad ger 5 Milj i besparing.
Kjell Hedvall hävdar att hans väljare inte vill spara pengar på detta sätt och att det därmed är det ok att vi har så mycket dyrare drift ,vilket medför att pengarna inte räcker till tex ombyggnaden på Stenportsgatan.

Kjell Hedvall
Gäst
Kjell Hedvall
19 June, 2009 08:11

Slut på pengarna ??..Manitski pratar som vanligt utan att ta reda på vad han pratar om.Kommunens kapital har nu ökat igen till nästan 1500 miljoner.Att vi som styr är försiktiga i våra uttalanden beror på att vi måste ta höjd för alliansen Moderatpolitik som är riktig elak emot vårt gemensamhet i Lidköping.

Jan M (M)
Gäst
Jan M (M)
19 June, 2009 08:37

Kjell Hedvall :
Blanda inte äpplen och påron !
Finns det pengar kvar i budgeten till att bygga om stenportsgatan ???
Varför vill (S) i Ö- vik spara pengar genom att lägga ut på enteprenad men inte (S) i Lidköping ?

Jan M (M)
Gäst
Jan M (M)
19 June, 2009 08:48

Kjell Hedvall :
Moderat politik går ut på att använda våra skattepengar så effektivt som möjligt så att invånarna kan få så bra som möjligt för de skatter de betalar.
För en sosse är detta tydligen riktigt elakt…
Förklarar en del av varför vi har så mycket högre kostnader än andra kommuner.

Jörgen Larsson Oberoende liberal
Gäst
Jörgen Larsson Oberoende liberal
19 June, 2009 11:46

Oavsett pengar eller inte. Oavsett när gatan skall byggas om undrar jag bara följande;

Kommer man att byta lamporna som nu snart varit svarta i ett år?

Enl Jonas Sundström och Ingvar Karlsson är detta ett tjänstemanna ärende. Då blir det ju spännande Vem i stadshuset gör inte det som skall göras? Visst nu är det årets ljusaste veckor. Men snart mörknar det på kvällarna. Om vi bortser från hur det ser ut – Är detta en säker och trygg kommun?

Göran Larsson
Gäst
Göran Larsson
20 June, 2009 08:19

Glad midsommar vill jag önska samtliga läsare på Lidköpingsnytt och de som debatterar förståss. Jan M är som vanligt het på gröten och glömmer då tyvärr av att beskriva sitvationen i Lidköping på ett rättvist sätt.
Vi har en rödgrön majoritet i Lidköping som för en gemensam poiitik där vi i huvudsak vill driva vår offentliga sektor i egen regi . Vi har en hög kvalitet och en kostnadseffektivitet !
Kvaliteten måste vara i fokus Jan ! Tänk om

Zisse
Gäst
Zisse
20 June, 2009 09:06

Göran Larsson- Vad är det för en hög kvalitet Du nämner. Och det skall komma från Dig.Nej de “besparingar” som gjort inom äldreomsorgen är minsan inget att skryta med.Tycker verkligen Ni styrande att de som betalt skatt ett lång liv får valuta när de väl behöver.

Nils
Gäst
Nils
20 June, 2009 01:16

Jörgen Larsson Oberoende liberal:
Nej lamporna skall inte bytas! Du är däremot fri att skrubba dem om du vill.
Jan M: Nej! Såvitt jag vet så förespråkar ni privata lösningar och en mindre reglerad marknad, vilket är raka motsatsen till ekonomisk effektivitet. Kan man använda pengar som man inte budgeterat? Kan man dra på sig utgifter som man inte budgeterat för?
Äldreomsorgen måste bli bättre, så snart vi rättat till viktigare saker.

Jan M (M)
Gäst
Jan M (M)
20 June, 2009 02:38

Göran Larsson:
Hoppas att du skojar, kan en kommun som använder 106 % av skatteintäkterna till driften anses vara effektiv???
Exemplet från Ö-vik visar på ett bra sätt hur mycket mer det kostar att driva i kommunal regi.

Zisse
Gäst
Zisse
20 June, 2009 04:21

Du Nils.
Skulle rekomendera Dig att tala med någon som får hem matpaket för en vecka att överta en som är 5 dagar eller Du kanske får vårda Din nära och kära i hemmet utan någon ekonomisk uppskattning. Prata sen om viktigare saker, t,.x stenportsgatan. Skäms.

Nils
Gäst
Nils
20 June, 2009 05:26

Såvitt jag vet så har vi fungerande äldreboenden för de gamla som inte klarar att sköta sig själv, Frågan om . att bli intagen eller ej är en oekonomisk fråga. En kommun kan inte vägra dig eller mig äldrevård med nuvarande lagstiftning. Nu var det ett tag sedan jag hade en anhörig som fick mat hem till dörren genom kommunen men den maten var väldigt bra, till skillnad på min skolmat som var mer än tre gånger så billig.

Nils
Gäst
Nils
20 June, 2009 05:37

Med viktigare menar jag inte Stenportsgatans ombyggnad utan några andra uppgifter som kommunen har. Det finns människor som inte får någon mat alls, unga människor som inte vill äta på grund av samhällets ideal m.m. Det är betydligt mer vanligt att en tjugoåring är undernärd än en 70-åring. Och sjukare blir vi.

Jan M (M)
Gäst
Jan M (M)
20 June, 2009 07:14

Nils :
Vi förespråkar privata lösningar där det är ekonomiskt effektivt. Vi vill att verksamheten ska ge så mycket som möjligt för swkatte pengarna , I vissa fall kan det innebära komunal regi i andra fall privat.
Om igen : (S) i Ö-vik räknar med att de kan spara 5 miljoner på att lägga ut 10 % av hemtjänsten på enteprenad. Därigenom får man över 5 miljoner som kan användas bättre tex till att förbättra äldreomsorgen

Lar(S)
Gäst
Lar(S)
20 June, 2009 07:56

Jan M;
Jag förstår inte varför du blandar in Ö-vik? Hur deras verksamhet ut om man jämför med våran?
Du pratar om att inte blanda ihop äpplen och päron, tänk på det själv.
Kan du visa siffror på att vi skulle spara pengar utan att tappa kvalité i Lidköping? För vad (S) i Ö-vik gör är rätt så irrelevant i Lidköping

Oven
Gäst
Oven
20 June, 2009 09:17

Titta på Tondheimsmodellen istället, ett föredöme.

Mmia
Gäst
Mmia
22 June, 2009 09:19

Och så ägnar man sig åt politiskt käbbel om en massa andra saker istaället för att skriva om det som rubriken handlar om, Stenportsgatan. Måste ni småpojkar gnabbas, så se till att öppna en separat diskussion om de politiska frågor som ni tar upp här.