Gå direkt till Nyheten (350 kommer för att diskutera bioenergi)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 28 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

350 kommer för att diskutera bioenergi

Publicerad Monday, 22 June 2009, 08:56 av Redaktionen

Närmare 350 amerikanska och europeiska företag och offentliga beslutsfattare väntas till International Bioenergy Days när konferensen genomförs gemensamt i Trollhättan och Lidköping den 28, 29 och 30 september.

Konferensen alternerar mellan USA och Sverige och det övergripande syftet är att deltagarna ska göra affärer inom bioenergi.

Årets tre fokusområden är “biobränsle för fordon” och “bioenergi för uppvärmning och elektricitet” samt “politik och samhälle”.

Många svenska företag fann nya kunder och samarbetspartners när arrangemanget hölls i Minnesota, USA 2008. I årets International Bioenergy Days lanseras ett nytt koncept, Bio Business Café, som ska leda till ännu fler kontakter och konkreta affärer inom bioenergi direkt på plats.

– Bio Business Café är ett snillrikt system där publiken kommer att få lyssna på korta företagspresentationer och sedan välja att gå vidare för samtal med just det företag som intresserar dem mest. Upp till 40 företag kommer att presentera sig och sköter de sina kort rätt får de träffa precis de potentiella kunder som är intresserade av deras erbjudande, förklarar företaget ÄFAB:s i Lidköping VD Bengt‐Erik Löfgren, upphovsman till arrangemanget.

I programmet ingår även ett omfattande studiebesöksprogram samt både svenska och internationella talare i plenum. landshövding Lars Bäckström och EU‐parlamentarikern Lena Ek kommer att inleda konferensen.