Gå direkt till Nyheten (Just nu: Trafikolycka i Levene)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 28 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Just nu: Trafikolycka i Levene

Publicerad Tuesday, 23 June 2009, 10:45 av Redaktionen

Just nu: trafikolycka i Stora Levene. Olyckan har enligt preliminära uppgifter skett på länsvägen mitt framför Levenesågen.
 
Under den här rubriken diskuteras trafikfrågor. Många inlägg finns – var med du också. Just nu diskuteras var farten är för hög i Lidköping.

Har du uppgifter till sidan: Skicka till redaktion@lidkopingsnytt.nu

– Nicolaigatan skall nu få samma form som Järnvägsgatan fick förra året. Det påverkar bl a parkeringen på gatan, och tidvis kommer gatan att vara avstängd.

– Nya Stadens torg: Arbetet med att förändra torgets norra sida med bl a parkeringsplatser pågåroch beräknas bli klart i sommar.

– Flera gator i Lidköping kommer att få ny beläggning de närmaste dagarna, det kan medföra trafikproblem.

107 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Mmia 40+
Gäst
Mmia 40+
10 June, 2009 09:41

Richie: Jag skrev “Jag tror att det skulle vara till större gagn för trafiksäkerheten o s v” – vilket inte betyder att samhället har resurser att göra generella undersökningar. Lyckligtvis har man i alla fall möjlighet att snabbt återkalla ett körkort.

Det var ingen 60+ som förorsakade den svåra olyckan utanför Lysekil igår, det var en typisk olycka som förorskades av en omogen förare. Tyvärr är det ingen sällsynthet med den typen av olyckor.

Student -99
Gäst
Student -99
10 June, 2009 12:43

Fyra nätter i veckan kör jag hem från jobbet i Trollhättan vid ettiden på natten. Då är de unga killarna ute och buskör här i Lidk. Ofta i BMW. Stollekörning på 44an vid Fyrkanten, köra medsols i rondellerna, köra mycket sakta fyra i bredd på ringleden så att ingen kommer förbi, chickenrace på raksträckan vid Tolsjö. Jag har sett det mesta & jag skrattade högt när två killar körde i diket. Jag har talat med polisen men de kan inte vara överallt.

Richie
Gäst
Richie
11 June, 2009 11:43

Mmia 40+: Nej det var det inte det var som du sa en omogen förare under 25, därför skulle det vara bra om man höjde åldern för körkortstagandet. Vet att det sker en hel del olyckor med yngre förare som ansvariga men de flesta av olyckorna orsakas ändå av äldre förare, antingen de är direkt eller indirekt inblandade. Kör själv 10 timmar per dag och har sett både det ena och det andra. Senast var vid Ledsjö då en 82 åring körde rätt in i vägspärren

Daniel
Gäst
Daniel
11 June, 2009 05:50

Om det är nånstans i den här jävla stan som det är farligt så är det när man ska ut på 44:an vid ridhuset mot skara/götene hållet. Sinnessjukt att det inte byggts en rondell där vid det här laget. Skärpning!!

Lars
Gäst
Lars
13 June, 2009 11:01

Något måste verkligen göras åt dagens system med körkort. Vart 10:e år ska körkortet “förnyas”. Det enda de begär är att man skickar in ett nytt foto. Vad har fotot för något med att göra hur jag kör bil??? Inget alls!!!

nettis
Gäst
nettis
14 June, 2009 08:44

tja esplanaden har blivit en riktig racerbana ,här körs de inte i 50 kan jag säga ,110 väldigt mycke, så poliser bör stå här ofta, det skulle mångas körkort ryka ,det lovar jag

SänggavelnFTW
Gäst
SänggavelnFTW
14 June, 2009 09:16

Lars: Tycker att vid pensionsåldern ska körkortet dras in för att sedan om man vill ta om det. Då skulle antalet dödsfall på vägarna minska markant! :)

bildoktorn
Gäst
bildoktorn
21 June, 2009 08:15

När man ser mer noga på statistiken över döda i trafiken så är en mycket stor del av de äldsta som omkommer inte bilförare. De är antingen medpassagerare eller gående. En gammal människa har svårare att överleva blödningar och frakturer och kan avlida av en chock i samband med trafikolycka.