Gå direkt till Nyheten (Bygglov för vindkraftverk)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Bygglov för vindkraftverk

Publicerad Wednesday, 24 June 2009, 17:19 av Björn Smitterberg

Det blev bygglov för två nya vindkraftverk i Trässberg vid Miljö- och byggnämndens sammanträde i dag.

De båda nya vindkraftverken skall byggas av Älvsborgs Vind AB. Politikerna har tidigare varit tveksamma till de båda aggregaten då man anser att de inte är så stora som de borde vara, och att det funnits planer från andra att bygga större i omrdået. Men någon ansökan från någon annan har inte kommit och nu tillåts de båda verken.

Miljö- och byggnämnden konstaterade också att hörnhuset mellan Nya stadens torg och Stenportsgatan – det gamla huset i kvarteret Midas – blivit vackert. Det var inte något beslutsärende – men ändå en så viktig förändring i Lidköping att fasaden kom att diskuteras, och fick med beröm godkänt.

Johan Källsson i Lidköping fick dispens och bygglov för att ersätta en gammal friggebod med en ny större på fastigehten Ullered 16:2 i Otterstad.

Niclas och Kristina Ericsson i Göteborg fick också dispens för en friggebod på Nolbacka 1:18 i Söne.

J K Driving Center Ab i Kinne-Kleva får bygglov för en servicebyggnad, liknande en villa, på Hasslösa flygfälts norra sida utmed Ardalavägen. Företaget skall använda byggnaden för den förarutbildning som bedrivs på området. Bygglov beviljas dock endast om företaget accepterar att bli granne med vindkraftverk.