Gå direkt till Nyheten (Lidköpings kommun säljer mark i Änghagen)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 28 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Lidköpings kommun säljer mark i Änghagen

Publicerad Wednesday, 08 July 2009, 14:28 av Björn Smitterberg

Lidköpings kommun är beredd att betala 120 kronor per kvadratmeter för strandmarken vid Toftabäcken. för att komma åt en del av stranden mellan Båtgården och Villabadet. Här ska bl a enligt planerna byggas en bro över Toftabäcken.

Förhandlingar om affären pågår med fastighetsägaren. Större delen av tomten blir kvar i anslutning till villan. Kommunen är beredd att köpa cirka 3.000 kvadratmeter av villatomten.

På Kartåsen – i anslutning till affärshuset med bl a El-Giganten är också en markaffär på väg. Erik Thun AB köper cirka 3.600 kvadratmeter mark i det nya Änghagens köpcenrum för 165 kronor per kvadratmeter.

Kvarteret Mineraljorden på Råda Mosse säljs till Värsåsvillan som skall starta expoatering av området i höst och nu käper 6.270 kvadratmeter av kommunen för 755.916 kronor. Till priset kommer bl a markplanering, anslutningsavgifter för vatten, avlopp och el m m.