Gå direkt till Nyheten (Trav: Axevalla kan mista tisdagarna)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Trav: Axevalla kan mista tisdagarna

Publicerad Thursday, 09 July 2009, 14:56 av Tore Sahlström

Svenska Travsportens Centralförbund (STC) har åter kommit med kontroversiellt beslut som gäller Axevallatravet. Det nu inarbetade konceptet,trav på tisdagar vill nu STC flytta till söndagar. De vill flytta mer än tio tisdagar mot andra dagar, då inte bara söndagar utan även andra veckodagar.

Den förklaring som STC har gett är att de vill prioritera Eskilstuna. Axevalla kommer att få 14 tisdagar medan Eskilstuna har 32. Axevallas travbanechef Benny Ternemar säger till travnet.se är att förslaget vill gynna Eskilstuna som också sedan länge haft tisdagarna som sin tävlingsdag, men det sker på Axevallas bekostnad.

– Vi är bekymrade och ser ett väldigt stort problem i det här.Vi kommer att tappa mycket i sponsor- och publikintäkter. Att köra som saxbana på en söndag, det vet ju alla att det inte är så kul – det är som att äta en kall pizza, säger Benny Ternemar till travnet.se

Det definitiva beslutet och fastställandet av banornas tävlingsdagar 2010 sker under derbyhelgen i början av september