Gå direkt till Nyheten (Debatt: Regionen har varit bra för oss!)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 28 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: Regionen har varit bra för oss!

Publicerad Saturday, 11 July 2009, 08:18 av Redaktionen

ikondebatt– Regionen har varit bra för skaraborgarna, skriver Göran Larsson, miljöpartist i en debattartikel med anledning av att regionen fyller tio år.

Det är bara att konstatera att regionen varit bra för Skaraborg men att det finns mycket mer att göra i form av en en hälso- och sjukvård som ännu mer jobbar med förebyggande vård samt att vi måste stärka den nära vården.
Det gäller också att få till en kollektivtrafik som gör regionen ännu rundare och attraktivare att bo i även längre i från storstadsområden.

Miljöpartiet har varit en del av majoriteten i regionen mellan 2000 och 2002 samt på många sätt efter detta bidragit till hur det ser ut i dag, som detta med införandet av det nya vårdvalet inom primärvården. Jag för min del anser att det är nödvändigt med en än mer progressiv miljö och klimat politik samt att sjukvården ännu mer sätter människan i centrum.  För detta krävs det att Mp finns med i regionen och i en majoritet efter valet 2010.
 
Göran Larsson (MP) regionfullmäktigeledamot sedan 2002