Gå direkt till Nyheten (Debatt: Klottret måste bort snabbt)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: Klottret måste bort snabbt

Publicerad Wednesday, 15 July 2009, 07:33 av Redaktionen

ikondebattKlottret breder ut sig. Bara genom att vi alla reagerar snabbt kan vi bli av med klottret – och de finns flera exempel i Sverige hur man fått bort klottrarna. Det gäller att vara snabb.

Ju mer av klottret som får vara kvar – desto mer klotter blir det. Så lyder den tes som utvecklat arbetet mot klottret på flera håll i landet.

Snabbheten gäller alla – det gäller att Posten sköter sina lådor såväl som att elskåpen görs rena, att stolpar och väggar hålls rena. Och det skall ske snabbt – så snart det upptäcks skall det målas över, tvättas bort eller raderas.

Visst kostar det – men det är inte gratis att ha rengöringskampanjer två gånger om året heller. Kampanjen ska pågå alltid – rengöringen skall ske inom timmar. Det blir oftast inte billigare att låta klottret vara kvar.

Polisanmäl klottret – fotografera det ur alla möjliga tänkbara vinklar och tvätta sedan bort det. Gå till polisen med bilderna.

Acceptera inte att den ni brukar använda för sådana här saker har semester och vill komma om några veckor – ring någon annan. Det är enda sättet att pressa kostnaden – få klottrarna att sluta. Just nu bör Posten se över sina lådor.

Björn Johansson

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Zapata
Gäst
Zapata
16 July, 2009 09:01

själv tycka vi att det fint är….måste alla tycka samman???