Gå direkt till Nyheten (Debatt: Varför får “Skutan” ligga kvar?)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 25 February 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: Varför får “Skutan” ligga kvar?

Publicerad Sunday, 19 July 2009, 08:14 av Redaktionen

skutan_holgerssonI en insänd artikel är Lillemor Holgersson mycket skarp mot länsstyrelsens i Värmland som inte kan få bortikondebatt “Skutan” från grundet i Luröskärgården.

Jag tycker att det är en skam att Skutan ligger kvar vid Trädgårdsholmarna i Lurö skärgård.

Vad beror detta på?
Ett ärende som bara bollas fram och tillbaka och ingen vill ta ansvar!

skutan_holgersson

Länsstyrelsen tar över ansvaret men vad händer? Inget händer.  Skelettet ligger kvar! 

Jag blir illa berörd när jag åker med båten förbi skelettet. Är det så här Länsstyrelsen arbetar? Fotot medföljer men är lika dåligt som hela ärendet med skelettet.

Undrar Lillemor Holgersson

11 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Armando
Gäst
Armando
19 July, 2009 09:57

Tycker inte detta vrak vare sig nu eller tidigare bör benämnas som en skuta!
Funderar på vem som skulle ha ansvaret om en restaurang i Lidköping stängs pga dåligt skick och sedan drabbades av svåra vattenskador för att därefter byta ägare som låter allt förfalla under 2 år?

sylvia
Gäst
sylvia
19 July, 2009 10:15

Det är sorgligt och en skandal – att detta vrak tillåts ligga och förorena vår vackra sötvattenskärgård. Länsstyrelsen är duktiga på att jaga olagliga bryggor och sjöbodar på några kvadratmeter, vilket jag tycker är helt OK. MEN: Vad händer när ett sådant här monster blir liggande i en naturskön skärgårdsmiljö? Borde inte Länsstyrelsen ha en tillsynsmyndighet, dit de kan bli anmälda och ålagda att se till att vraket kommer bort?

Rickard
Gäst
Rickard
19 July, 2009 11:20

Det är ett mirakel att den klara höst och vintern som har varit och jag hoppas värkligen att dom gör nått rätt så fort för en höst till tror inte jag på.. Men det kanske krävs att skutan ska kanna av berget å sjunka ner i banken som går utanför innan det händer nått.. Ni som vet och har vart med om det vet att varken sydliga eller nordliga höst vindar är så roliga mellan Kållandsö och Lurö. VAKNA Hedvall och kompani

Björn Smitterberg
Redaktör
19 July, 2009 11:23
Svarar  Rickard

Redaktionen kompletterar:
“Skutan” ligger inte i grundstött i Lidköpings kommun, det är länsstyrelsen i Värmlands län som beslutat att inte genomföra bärgningen.

Tom
Gäst
Tom
19 July, 2009 11:32

En stor skandal att ett skrotvrak ligger kvar.Bogsera bort vraket och skrota den på något varv och gör en utmätning av ägaren som får stå för kostnaden.Nu får allt länsstyrelsen ta i med hårdhanskarna och sluta dalta.

rannug
Gäst
rannug
19 July, 2009 12:01

Är det inte dax att införa en övermyndighet som håller ordning på våra politiker samt våra myndighetsutövare. Detta är ju SVERIGES problem. Ett företag eller privatperson vore lagförda vid denna tidpunkt, men inte MYNDIGHETSUTÖVARE.
FRAM FÖR JÄMLIKHET INFÖR LAGEN.

Anders
Gäst
Anders
19 July, 2009 12:16

Vi vet att “Skutan” är länstyrelsen i Värmlands läns Svartepetter, men det ger mer tyngd åt klagomålen från Lidköpingsborna om våra politiker vågar sticka ut hakan och trycka på lite.

Rickard
Gäst
Rickard
19 July, 2009 02:23

Hade Lidköpings Kommun vart lite vakna så hade inte båten lämnat hamnen i Lidköping i den sitvationen utan erbjudit sin hjälp. Då hade det inte vart nått problem för någon. Men det är klart att nått ska hända innan man gör nått och i detta fallet så hade Lidköpings Kommun Tur Skutan kunnde lite gärna legat på Läckö skärt idag.. Men det är lätt å vara efter klock å Lidköpings kommun ska man inte skylle för att vara Förrutsenende

Jan
Gäst
Jan
20 July, 2009 03:17

Instämmer till 100% med Tom.

K.H
Gäst
K.H
23 July, 2009 09:18

hade det varit så svårt att bogsera den den till en båthamn och styckat den och fraktat bort på bil i bitar. skalar man ner den på höjden så blir den ju lättare och kan dras in på riktigt grunt vatten. det finns gott om arbetslösa som kan engagera sig i dessa jobb.

johan
Gäst
johan
11 September, 2009 08:15

hur svårt kan det vara det är vell bara att kustbevakningen drar ut varket mitt i sjön det är ju hål på skiten så den sjunker ju bara den kommer ut på djupare vatten kommer den inte bort inom 2/3 månader ligger den ju på styrbord sidan.