Gå direkt till Nyheten (Läget för de nya bandyhallarna)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 24 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Läget för de nya bandyhallarna

Publicerad Tuesday, 21 July 2009, 15:02 av Tore Sahlström

bandyhall_lopSverige får i år sex nya bandyhallar. Totalt nio hallar vilket  innebär fem lag i elitserien och sex i allsvenskan som spelar under tak. Villa BK kommer att spela annandagsbandy inomhus om bygget går som planerat.
Sandviken -Jernvallen byggs det en ny stor inomhushall för en kostnad på cirka 200 miljoner för en publikkapacitet på 4000 besökare.

Vänersborg-Bygger en evenemangshall  för plats för 3.000 åskådare. Kostnad 140 miljoner kronor.

Örebro-Kommunen bygger tak över Vinterstadion . Bandyhallen ska ta 2.500 personer.

Rättvik-Ritningarna visar en hall med plats för 2000 besökare -där är kostnaden beräknad till 30 miljoner kronor.

Trollhättan-Gripens BK har fått igenom ett beslut i kommunen om en ombyggnad av Slättbergsbanan . Beräknad kostnad max 65 miljoner kronor.

Lidköping-Evenemangshall i tre plan för drygt 200 miljoner. Här ska inrymmas bl.a. en restaurang för 200 personer.

Den första golvplattan är nu gjuten och i dagarna ska kylrören vara på plats.Arbetet med evenemangshallen sker i två block för att underlätta logistiken i den stora byggnaden. Som mest arbetar 80 personer inklusive underleverantörer.Tidsmässigt ligger bygget i fas, så invigningen kan ske enligt planering, nämligen i slutet av år 2009

bandyhall_tore_b_90721

Här kommer lite byggfakta om Arenabygget.

Konstfrusen isyta : 67 x113 meter ( 7.571 kvm )

Spelyta : 65 x 105 meter

Byggnadsyta: 12.440 kvm

Takhöjd under balk: 12,5 meter

Resturang: ca. 200 platser

Loger: 11 stycken

Konferansrum: 5 st.

Läktarplatser för rullstolsbundna: 20 st.

Kiosker: 4 st.

Omklädningsrum: 9 st.

Domarrum: 3 st.

Kontorslokaler: ca. 300 kvm.

Hissar: 3 st.

Vetlanda- Tjustkulle skulle bygga en kombinerad bandy och hockeyhall,men just nu är planerna lagda på is, beroende på att man inte är klar med finansieringen.

bandyhall_tore_1200_90721

Bilden visar förändringen – den nya hallen i Lidköping bakom den gamla bandystadion.

 

21 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Rickard
Gäst
Rickard
21 July, 2009 03:19

Gött att Sporten utvecklas det är vad Bandy i svergie och Lidköping Behöver.. Sen nu till alla Lidköping bor att börja gå på Bandy igen så kan det bli en riktig Folkfest.

TG
Gäst
TG
21 July, 2009 03:40

Helt ofattbart lägga så mycket pengar på sådant i dessa tider!

Fredrik
Gäst
Fredrik
21 July, 2009 03:51

Låt dem leka lite till så att det visar sej att det inte hänger på att de inte har någon hall utan att det är kunskapen att spela bandy som räknas. Detta kommer att bli en kanon fin hockeyhall när allt detta har blåst över =)

babblan
Gäst
babblan
21 July, 2009 03:57

Skulle vara väldigt intressant att få en siffra på HUR MÅNGA AV STADENS INVÅNARE som överhuvudtaget är intresserade av bandy och dessutom går på alla matcher. Av hela min bekantskapskrets och alla släktingar vet jag inte en enda som bryr sig…

Rickard
Gäst
Rickard
21 July, 2009 04:18

Känner du så så kan du vara tyst.. Jag fattar inte heller hur man kan lägga så mycke pengar på alla rondeler i Lidköping men inte snackar jag om det utan fattar att det finns andra som gillar det. För Lidköping och Villa så kommer det att bettyda massor hoppas nu att det kommer att vara många rejäla Evenemang oxå som Tex Melodi festivalen som donm sände förra året från Västerås Bandy hall.

Rickard
Gäst
Rickard
21 July, 2009 04:19

Det är i såna här tider man ska satsa för man kan aldrig snåla sig ur en Ekonomisk Kris. Så Helt rätt satsa på så kommer inte denna Ekonomiska krisen att bli så kännbar för Lidköping

Armando
Gäst
Armando
21 July, 2009 04:59

Bandyhall i all ära, blir nog “gött” för oss gamla ungdomar men vi kommer nog att sakna det som egentligen är tjusningen med denna sport “kyla, vintersol, snö, kalla fötter, medhavd flytande värme”.

Ugglan
Gäst
Ugglan
21 July, 2009 05:40

Om bandyn ska överleva i Sverige behövs hallar, börjar va ont om kalla vintrar med isar.

bb
Gäst
bb
21 July, 2009 05:50

Har ju varit ett snitt på 1600 personer vid Villas matcher och man kan väl räkna med ca 400 supportrar från motståndarlaget, så det blir väl ca 1200 Lidköpingsbor som är intresserade! Det blir jävligt dyra supportrar det!!

Käringen
Gäst
Käringen
21 July, 2009 05:53

Det var bra att vi debatterade evenemangshallen innan den var beslutad. Men att dra upp den debatten nu – det är ju bara barnsligt och dessutom helt meningslöst. Nu finns den (snart) och nu måste vi se till att den blir bra oavsett om vi tycker om den eller inte. Allt annat är ju grälsjuka, avundsjuka och gnäll. Finns det någon som tror att den ska rivas så fort den är klar?

blomman
Gäst
blomman
21 July, 2009 06:23

Vem av ´vanligt´folk kommer få ta del av isen, blir det bara Villa Lidköping? Ja de behöver ju träna minst heltid hela året så som det ser ut i tabellen år efter år nu för tiden.

Björn Smitterberg
Redaktör
21 July, 2009 06:29
Svarar  blomman

Härmed stoppar redaktören den till synes meningslösa debatten om evenemangshallen som tycks blomma upp så fort något blir nedkylt. Återkom gärna med konstruktiva inlägg.

Rickard
Gäst
Rickard
21 July, 2009 09:26

Villas Tabell lägge år efter år talar ju sitt tydande språk hur insatt man är då.. Ett sånt uttalande är ju bara skrattretande. Men för Villas del så kommer man ju kunna att satsa lite mer och det kan vara lättare att ta till sig bra spelare dels att man kan träna mycket tidigare vilket har vissat ger resultat Edsbyn tog guld året efter man fick hallen likaså i västerås så det åter står att se hur det kommer att gå för Vårt kära Villa

Rickard
Gäst
Rickard
21 July, 2009 09:34

Hallen lär ju oxå ge stora möjligheter till större evenemang vilket vore skit kul.Tänk er Melodi festivalen tex eller en stor utställning av alla des slag.Eller rent av en jätte stor Hockey turnering för HCL:s Ungdomar en sån grej kanske kan göra att intresset för Hockeyn i stan växer samt att Hcl vinner på det å kan satsa vidare med kanske ett plus resultat i fickan.Jag det enda som hindrar är fantasin.Var inte så Negativa å rädda för utvekling

kalle
Gäst
kalle
21 July, 2009 11:10

satsa på motorsporten i lidköpnig istället!!!

Gunnar
Gäst
Gunnar
22 July, 2009 06:43

Snälla Rickard med all respekt för bandy men förra året ställde Villa ” Det bästa laget någonsin enligt det själva” på isen vilken placering vart det. Tycker du att detta är något att hurra över. Nä det finns mer att göra här i stan

Stefan Pettersson
Gäst
Stefan Pettersson
22 July, 2009 08:48

Bandyn väcker känslor i mitten av juli, Härligt!!!! Längtar redan till Annandagen…

Observer
Gäst
Observer
22 July, 2009 09:16

Kontorslokaler 300 kvm. Vem skall hyra och hur har man räknat fram hyran? Vilka parametrar finns i beräkningen?

Jonas
Gäst
Jonas
22 July, 2009 12:30

Kalle du har missat motorstadion va?

Rickard
Gäst
Rickard
22 July, 2009 05:01

Gunnar: Jag kan lova att inte Villa har sagt att dom ställde upp med det bästa laget någonsin förra året. Men där imot så sa dom att iår ska vi låta våra ungdomar får mer plats och släppte fram ungdomarna istället för att täcka upp med etablerade spelare dels så var trupper jätte tunn oxå för att spara pengar som man ska andvända att satsa med Villa var förövrig en av få Bandy klubbar i sverige som visa plus resultat så ha lite skin på nässa tack

Rickard
Gäst
Rickard
22 July, 2009 05:08

Ja tänk vilken grym inomhus cross banna man kan göra i hallen.. Fantasi Fantasi…Men tack och lov så hoppas jag att ni håller er till Motorstadion det som förövrigt varit landets största svart bygge jaja alltid nått att skrytta med. Men som sagt det är bara Fantasin som sätter gränser och det ska bli kul att se när alla som gnäller över arenan senare i livet kommer att gå dit för att se på nått dom gillar om det sen är Bandy eller nått evenemang