Gå direkt till Nyheten (Sångerska och pianist till Otterstad)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 28 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Sångerska och pianist till Otterstad

Publicerad Tuesday, 21 July 2009, 09:57 av Redaktionen

sommarmusik_90721Regina Fredriksson, sopran, och Nigar Dadaschewa, flygel, kommer att se till att Otterstads kyrka åter blir fylld av musik under sommarkvällen.

Onsdagskvällens program i Otterstad kyrka har alltså två personer som framträder.

sommarmusik_90721

Bilden är klickbar till full storlek

Regina Fredriksson är född 1986 och uppvuxen i Lidköping, med rötter ute på Kållandsö. Hon började tidigt sin musikaliska bana med att sjunga i barnkör. Vid nio års ålder började hon spela tvärflöjt som också var hennes huvudinstrument på musikgymnasiet och på Ljungskile Folkhögskola. Regina Fredriksson beslutade sig sedan för att göra ett uppehåll med flöjten för att ägna sig helt åt sångstudier i det vackra Vadstena. Sedan ett år tillbaka studerar hon klassisk sång på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn.

Nigar Dadaschewa är född 1983 i Baku, Azerbajdzjan, i en musikalisk familj. Hon började spela piano när hon var fem år. Vid sjuårsåldern började hon på en specialinriktad musikskola i Baku, pianoklass., där hon studerade i elva år.

2001 flyttade Nigar Dadaschewa och hennes familj till Sverige. Hon har gått på Vadstena Folkhögskolas musiklinje, klassisk piano. Nu går hon sitt andra år på klassisk musikerutbildning vid Kungliga Musikhögkolan i Stockholm.

Det är fri entré och kollekt tas upp till Sunnersbergs församlings missionsprojekt!