Gå direkt till Nyheten (Jula-varuhus mot rekord – svenskarna snickrar i sommar)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 17 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Jula-varuhus mot rekord – svenskarna snickrar i sommar

Publicerad Thursday, 23 July 2009, 09:11 av Redaktionen

I lågkonjunkturens svenska sommar stannar svenskarna hemma. Detta märks inte minst hos hemmafixarkedjan Jula. I juli är försäljningsökningen hittills 27 % för de svenska varuhusen. Och inte minst snickras det på hus.

Johan Åberg, VD Jula:

– Årets sommarförsäljning toppar alla förväntningar. Vi har köpt in större volymer än någonsin och varorna säljs ur varuhusen i rasande fart. Fler svenskar än tidigare verkar ha valt att vara hemma i år och snickra på huset eller sommarstugan.

En starkt bidragande orsak till Julas starka försäljning under våren och försommaren har varit satsningen på säsongssortimenten inom trädgård och fritid.

– Vi har köpt in fler artiklar och haft varorna hemma tidigare vilket har inneburit att de har funnits till försäljning vid rätt tidpunkt. Det låter enkelt i teorin men är svårare att lyckas med praktiskt, säger Johan Åberg.

En annan framgångsfaktor är kombinationen av ostadigt väder och att svenskarna har valt att semestra hemma.