Gå direkt till Nyheten (Premiär: Gangster intar Folkets Hus i dag)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 24 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Premiär: Gangster intar Folkets Hus i dag

Publicerad Friday, 24 July 2009, 13:16 av Björn Smitterberg

premlop_90724I dag har en mycket omtalad film premiär – filmen om storgangstern John Dillinger, en man nära skjutjärnet och som hade en karismatisk men kort kändishistoria som gangster i USA under förbudstiden. Johnny Depp spelar rollen som Dillinger och har fått många kritikerrosor för sina insatser.

Johnny Dillinger hamnade tidigt på listan över USA:s mest efterspanade. FBI-agenten som jagar honom spelas av Christian Bale – en av FBI:s så kallade G-mens.

premi_90724

Vissa kritiska röster har höjts mot filmnens manus – i vissa stycken känns det som handlingen står still. Men spänningen och entusiasmen hos skådespelarna lyfter ändå filmen. Filmen bygger på verkliga händelser – men har förstås bearbetats. Miljöskildringen är dock bra gjord. Och bankrånen sägs vara genomförda så som Dillinger gjorde dem.

I övrigt rullar Filkets Hus vidare med Harry Potter, Ice Age samt Brüno.