Gå direkt till Nyheten (Cowboys intar Axevalla)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Cowboys intar Axevalla

Publicerad Monday, 27 July 2009, 10:40 av Tore Sahlström

Under Axevallas travbanas sommaruppehåll kommer banan uthyras till Westernridningar och utställare. Det kommer att tävlas i olika klasser och ansvarig för arrangemanget  står Western Horse Association  för som pågår mellan torsdag till söndag denna vecka. Föreningen har som mål att främja Westernridningen i Sverige .

Westernridningen är en teknik där häst och människa ska samverka avslappnad. Ridstilen har sin grund i Vilda västerns cowboys i Amerika under 1700-1800 talet.

Utställarna ska bilda en westerngata i direkt anslutning till tävlingsplatsen, så att besökarna ska känna atmosfären av en äkta cowboyplats de har kommit till. Ridbanan kommer att läggas på upploppsrakan, och ska bestå av sand med en botten av kalkstensgrus. På så vis kan publiken utnyttja restaurang och toto-hallen som är under tak ifall, det skulle bli regn under dessa dagar.