Gå direkt till Nyheten (Dom om vattenskoter utan betydelse)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Dom om vattenskoter utan betydelse

Publicerad Tuesday, 28 July 2009, 07:09 av Redaktionen

På måndagen kom den dom vid tingsrätten i Luleå om körning med vattenscooter som flera väntat på så långe. Men domen blev ett antiklimax – den friade scooteråkarna som var åtalade, för länsstyrelsen i Luleå har inte tillräckligt tydligt klargjort var man får köra.

Den dom som väntades på har tagit flera år på sig och domstolen har bland annat rådfrågat EU som bollade tillbaka till tingsrätten. Domen skulle, trodde man, bli vägledande för hela landet.

I flera år har det här förbudet att köra utanför anvisade områden diskuterats, och kustbevakningen har därför låtit bli att rapportera scooterförare som färdats utanför farleder eller på vatten som inte är tillåtet.

För Västra Götalands del får domen ingen betydelse – här har länssstyrelsen angivit var det är tillåtet att köra. I princip är det tillåtet att köra på Vänen – men med vissa undantag  – och förstås för platser där det kan finnas badande. Farleder är också tillåtna med hänsyn till regler som anges i sjökort. Inga andra vattendrag eller sjöar i västra Skaraborg tillåts vattenscooter.