Gå direkt till Nyheten (Hundra hörde sjungande systrar i Strö)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hundra hörde sjungande systrar i Strö

Publicerad Tuesday, 28 July 2009, 16:32 av Redaktionen

Närmare 100 personer fick njuta av finstämd sång och musik av systrarna Jenny Aaby-Ericsson och Elin Axelsson, ackompanjerade av Carl-Magnus Malmesved i Strö kyrka på söndagskvällen, i Sunnersbergs församlings nästa sista program i sommarmusikserien.Systrarna med tidigare efternamnet Sandström och med rötterna från Råda framförde ett välkomponerat program med mest kända sånger bl a från film och musikaler, såsom Stad i ljus, Stilla ro och nära, Vilken värld det ska bli, Anthem och You Raise Me Up för att nämna några.

Duon bjöd på såväl duettsång unisont som i stämmor liksom växlingar i sångerna samt solosång. Deras ljusa och klara röster passade mycket bra tillsammans och sångerna framfördes med verklig känsla. Höjdpunkten i programmet var avslutningen, Gabriellas sång från filmen Så som i himmelen, där systrarna matchade varandra perfekt med Elin i melodin och Jenny på andra stämman och som belönades med kraftiga applåder.

I sitt tack till Jenny Aaby-Ericsson och Elin Axelsson sade Kommunister Cecilia Gunnarsson att ”Vi har fått lyssna till sånger vi ofta hör på radion, men det är ikväll som ni har gett dom innehåll och djup”, ett betyg så gott som något.  

Ett särskilt omnämnande måste ges till musikern Carl-Magnus Malmesved som med mycken känsla och följsamhet lotsade systrarna genom hela konserten på ett utmärkt sätt.

Kollekterna till församlingens missionsprojekt, Tumaini Children center i Bukoba, Tanzania inbringade 2.022:-.