Gå direkt till Nyheten (Ny bro över Lannaån)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 25 February 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Ny bro över Lannaån

Publicerad Tuesday, 28 July 2009, 14:32 av Redaktionen

Vägen över Lannaån vid Västhed mellan Trässberg och Saleby går i en väldig krok för att passa till en bro. Nu har vägsamfälligheten fått länsstyrelsens tillstånd att bygga en ny bro med tillhörande vägar. Tillståndet är en dispens från strandskyddet.

Länsstyrelsen konstaterar att vägen över ån blir avsevärt kortare med den nya bron som också blir bättre i andra avseenden. Det föreslås också att bygget skall ske på tidpunkter då kräftorna i ån störs så lite som möjligt.

Västheds Vägsamfällighet i Trässberg får därmed dispens för en bro mellan fastigheterna Västhed 4:2 och Rycka 2:21.

3 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Men...
Gäst
Men...
28 July, 2009 03:12

Är inte det bygget redan näst intill klart?

Andreas
Gäst
Andreas
28 July, 2009 06:47

Jo va ja vet så är det så…. Borde man inte ha sådant innan man kör igång bygget… hahaha

Björn Smitterberg
Redaktör
28 July, 2009 09:08
Svarar  Andreas

Att det nu blir offentlig handling innebär inte att det är ett färskt beslut. Handlingen kan ha vandrat lite olika vägar innan den kom under ögonen på Lidköpingsnytts reporter. Dessutom står det ingenstans i texten att bron inte skulle vara påbörjad.