Gå direkt till Nyheten (Vem parkerar så här? Läsare undrar)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 24 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Vem parkerar så här? Läsare undrar

Publicerad Tuesday, 28 July 2009, 10:26 av Redaktionen

parkering_90728– Jag var och handlade i Vara på lördag kvällning, och parkerade min något långa bil. Platsen bakom var då tom.
Men jag kommer ut med matkassarna och ska lasta in dem där bak finns till min förvåning inte en chans att jag får upp min dörr bak, skriver Kaj Hellström.

– Vem är så funtad att man parkerar på detta vis? Jag sitter kvar i min bil och väntar på denna person och en eventuell reaktion, damen lastar in varorna och sitt barn och backar ut, uppfattar inte först att hennes bil sitter fast i min varpå hon får motorstopp, men startar igen och åker glatt vidare.

parkering_90728

– Jag har en fråga bara:  Ska en sådan person ha körkort som varken ser eller känner att det är något fel, jag fick inga skador på min bil, men skulle vilja höra henne förklara en intryckt kofångare och en bula i huven när hon kommer hem!

– Akta er för Vara. Man får bilen sönder repad och tydligen påkörd på torget. Hoppas ägaren läser denna tidning och kan känna igen sig eller sin bil.

33 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Hasse
Gäst
Hasse
28 July, 2009 10:54

En fundering bara…
Är det inte bättre att köra in på p-platsen och parkera på rätt håll, alltså med fronten på bilen in på p-platsen. Man kan väl inte ta upp två platser, eller? För det är väl inte meningen att den andra bilen ska stå utanför rutan så att du kan öppna dina dörrar…
Ps Dessutom står du ju på hans ruta.

Magnus
Gäst
Magnus
28 July, 2009 11:04

Kan bara hålla med föregående!

Hönslårt
Gäst
Hönslårt
28 July, 2009 11:23

Skulle hon parkerat med nosen först som man “brukar” skulle ju bakdelen stå utanför rutan. Har vem som helst rätt att köra på hennes bils bakdel hur som helst då bara för att hon står lite utanför rutan?? Har man en stor bil så kan man behöva stå så som hon ställt sig nu och dessutom är det en liten bil som har ställt sig bakom så den skulle gott få plats i sin ruta ändå!!

Tomas
Gäst
Tomas
28 July, 2009 11:27

Hehe!!
Planera för din ilastning, du står ju på den andra rutan!!!

Agust Vråk
Gäst
Agust Vråk
28 July, 2009 11:29

Har väl inte så mycket att göra med signaturens frågeställning? Att den ena bilen står tokigt ger ju inte den andra rätt att bete sig som den gjorde.

Daniel
Gäst
Daniel
28 July, 2009 11:35

Haha, han kan ju inte vara allvarlig? Står man i två rutor så får man räkna med att det blir trångt….

Advokaten
Gäst
Advokaten
28 July, 2009 12:27

Hasse, Magnus, Daniel, Thomas:
Lagstiftningen säger att samtliga hjul skall finnas innanför parkeringsrutan och det gör de ju i det här fallet. Alltså så står Kaj Hellström rätt parkerad. Den som kör in i ett stillastående fordon på en parkering är alltid ansvarig till ev skador. Så då får väl jag skriva som ni gjort då, Ha Ha, He he!

J
Gäst
J
28 July, 2009 12:27

Vad löjliga ni är. Poängen är ju att hon backar ut utan att reagera. Att sedan skrivaren står en liten liten bit in på dennes ruta har egentligen inte med ämnet att göra!

GK
Gäst
GK
28 July, 2009 01:17

Parkerar man med bakdelen först, när man vet att man skall in med varor där bak, och samtidigt även tar plats på den andra rutan så kan man ju undra hur man tänker. För att komma fram med kanske en vagn, kassar och sedan få plats att lasta i så får det ju inte plats en bil på den andra rutan. Har man en så lång bil som man vet inte får plats på en ruta, ja då får man banne mig planera sin parkering och köra in med nosen först.

Jonas
Gäst
Jonas
28 July, 2009 01:21

Du fick ju inga skador på din bil så vad är problemet?

blomman
Gäst
blomman
28 July, 2009 01:35

kanske ska skippa rutorna och parkera hur som hellst.rutan är väl för att man ska ha varsin plats och inte lite här och där

Fröken Fräken
Gäst
Fröken Fräken
28 July, 2009 01:44

Skämtar du …?
Annars kanske kan låna busshållplatsen istället där kanske
du får plats eller gå med i bilkåristerna och lär dig parkera.

Mattias
Gäst
Mattias
28 July, 2009 03:08

Så länge alla fyra däcken står inom rutan så är bilen rätt parkerad fick jag lära mig när jag tog körkort!

Fröken Fräken
Gäst
Fröken Fräken
28 July, 2009 03:25

Suck…men det gäller ju att använda huvet också eller hur ?

Berit
Gäst
Berit
28 July, 2009 04:16

Du med din “stora” bil borde parkera bättre. Jag tycker absolut inte det är den andra bilförarens problem.

Sjörövaren
Gäst
Sjörövaren
28 July, 2009 05:21

Byt till en normalstor bil så är problemet löst!

HasseB
Gäst
HasseB
28 July, 2009 05:44

Hade Kaj parkerat sin bil ordenligt på utsidan av parkeringen där det finns enkla parkeringsrutor hade den här löjliga situationen in behövt uppstå. Behöver man öppna bakdörrarna backar man inte in. Använt huvudet i stället!
Den andra föraren visar också dåligt omdöme genom att parkera så nära. Kanske båda borde ta om körkortet…..

Elof
Gäst
Elof
28 July, 2009 06:24

HasseB
Tror nog den andre bilföraren visst mycket väl vad han/hon gjorde. Kan nog tänkas att jag hade gjort något liknande när jag hade bil. Fast förstår inte hur artikelförfattaren hade räknat med att den andre bilföraren skulle ha lämnat 2 meter fritt bara för att artikelförfattaren skulle eventuellt kunna lasta in varor i bak i sin bil. Ska man behöva vara tankeläsare för att kunna förutse vad andra planerat senare eller?

Madde
Gäst
Madde
28 July, 2009 07:45

Tror nog att båda borde ta om körkortet!! Om jag kommer till en parkeringsplats och en bil är felparkerad inte kör jag in i röven på den iallfall =) Suck!!

Ego Sentrisk
Gäst
Ego Sentrisk
28 July, 2009 08:57

När man läser alla kommentarer här bli man ju mörkrädd….
Är det sånna här vi svenskar är mot varandra? “Sköt dig själv och skit i andra”! Tragiskt! Med dagens utveckling av bilar och dess storlek bör väl alla få parkera trots små rutor… Vad sägs om lite omtanke i vårt kyliga land kanske???

Henrik
Gäst
Henrik
28 July, 2009 09:29

Parkera din bil på den stora parkeringen ut mot läckö. Lidköpings bildemontering står det på skyltarna.
Att tanten sen bara racar iväg gör ju att man blir ännu mer mörkrädd.

Hasse
Gäst
Hasse
28 July, 2009 09:48

Missade lite i mitt första inlägg!
Självklart får man ju inte köra på någon annan bil och sedan bara åka där ifrån. Men man får allt planera sin parkering bättre tycker jag. Kör själv lastbil dagligen inne i städerna och då kan man ibland undra hur folk tänker när de parkerar, allt som oftas på lastzoner, bakom markerade p-platser. Då är det inte lätt att ta sig fram alla gånger med 10 m lastbil.

lotti
Gäst
lotti
28 July, 2009 09:55

ha ha när tog du körkort…..

precis
Gäst
precis
28 July, 2009 10:25

När vi parkerade vid Julahuset för några år sen, bakom en som backat in. När vi handlat färdigt och går mot bilen åker den som stog framför snabbt och jag ser direkt varför när vi kommer till vår bil, de hade använt vår huv som avlastning och rullat in deras barnvagn i sin bil???? synd att man inte bråttom till bilen den gången. jag skulle gärna viljat fråga varför.

henrik
Gäst
henrik
28 July, 2009 11:08

Som jag uppfattar artikeln och även tror att författaren menar, så är själva poängen att parkerar man så tätt så man kör på den andra bilen, och sen när man backar inte heller känner att det sitter fast och även inget ser eller förstår, DÅ kan man fundera hur den personen är som förare i trafiken. För jag tycker man bör både se och kunna bedöma avstånd samtatt man känner väl om man kör på något

BT
Gäst
BT
28 July, 2009 11:24

Kaj parkerade helt rätt, alla hjul innanför sin ruta. Dessutom är det ingen idé att gnälla mer på Kaj, det är den andra föraren som har gjort fel i alla lägen.
Hoppas Kaj får sina skador betalda av den andra föraren!

Har du kvar reg. nr. kan du allid kolla upp vem som äger bilen.

O-)
Gäst
O-)
29 July, 2009 07:33

Kaj: Om du ska få upp den bakre dörren kan du väl inte parkera som du gjort? Du själv borde ju ha koll på hur stor bil du har och därmed parkera på den bakre rutan om du vill ha möjligheten att öppna den bakre dörren. Oavsett hur den andra föraren gjorde så har du själv bidragit till situationen!

Fröken Fräken
Gäst
Fröken Fräken
29 July, 2009 07:51

Ja precis man måste ju tänka lite och inte bara ta för givet
att andra ska göra det åt en.
Jag menar man måste ju vara medveten om storleken på bilen och ta sitt ansvar och parkera därefter.

peter
Gäst
peter
29 July, 2009 07:53

Man ska definitivt stå inom sin egen ruta man parkerar tillexempel inte en lasbil på en vanlig parkeringsruta då får man leta upp en annan parkeringsplats

Mmia
Gäst
Mmia
29 July, 2009 10:15

I mer biltäta länder, som t ex England finns det p-platser vid shoppingcenter o d där bilar som är över en viss längd hänvisas till vissa parkeringsplatser. Där placerar man stadsjeepar, pickup, husbilar o s v. Kanske dags att tänka på detta i Sverige också när innehavarna av större fordon inte vill visa lite hänsyn.

Jösses
Gäst
Jösses
29 July, 2009 10:56

Mycket visste jag om trafikmoralen i denna by, men nu har jag fått lite insikt i hur man tänker också. Efter vad jag sett och även läst här får man hoppas att det blir lag på ny uppkörning med jämna mellanrum, för då kanske vi skulle få en enhetlig syn på saker och ting angående sådanr som rör bilkörning. För så länge alla tror att dom gör rätt rätt utan att veta att dom gör fel så lär ju inget bli till det bättre.

Jösses
Gäst
Jösses
29 July, 2009 11:00

Så efter den här insikten är det väl bara att vänta på vissas reaktion med diverse ogenomtänkta sura kommentarer. Vad sen gäller långa fordon och parkering kan man ju undra var man skall parkera om inte det finns tillräckligt stora parkeringsrutor, vems är då felet?? Kanske tillverkaren av dessa??

Fröken Fräken
Gäst
Fröken Fräken
29 July, 2009 01:28

Ja då kanske folket i tex Lidköping lär sig hur högerregeln fungerar och när den ska tillämpas dessutom kanske de lär sig att börja använda blinkers.
Sen borde cyklisterna få ta cykelkörkort också för där brister trafikkunskap och trafikvett så man blir bestört ibland…nej förrsten nästan jämt tyvärr.