Gå direkt till Nyheten (Mikael Wiehe drog jättepublik)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 28 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Mikael Wiehe drog jättepublik

Publicerad Thursday, 30 July 2009, 19:56 av Björn Smitterberg

mikael_wiehe_lop_90730Mikael Wiehe drog en jättepublik, absolut en av sommarens största, till stadsträdgården i kväll. Trots att åskan mullrade innan han steg fram, ensam med sina två gitarrer, och ställde sig på scenen. klickbart1

Mikael Wiehe sjunger, och berättar. Att han har ett politiskt budskap råder ingen tvekan om. Men ingen tycks störas. Bland annat ger han en annan bild av Kuba än den vi brukar se, han talar om dess framgångsrika sjukvårdsapparat och utbildning.

mikael_wiehe_a_90730

Men framför allt sjunger han. Han har, som han tillsammans med sin tidigare kollega och vän Björn Afzelius konstaterat, sjungit och spelat mellan Nordkap och Kapstaden. Ibland kändes det som att Mikael Wiehe saknade sin gamle vän. Men publiken höll till godo med enbart Mikael Wiehe. Han framförde nytt och “gammalt” material – och han framförde flera av sina mest kända sånger.

mikael_wiehe_b_90730

22 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Undrande Inflyttad
Gäst
Undrande Inflyttad
30 July, 2009 08:50

Ja han sjunger och hans låtar har ett budskap,,,, men hans politiska budskap ger jag inte mycket för. Tyvärr Herr redaktör så tyckte många med mig att det var i grövsta laget, ” Kuba värdens bästa skola och sjukvård” jo det tror vi nog vad vi vill om. Kanske därför så många Kubaner flyr och lämnar Kuba. Tråkigt nog förstörde hans politiska budskap mycket av hans framträdande.

Oven
Gäst
Oven
30 July, 2009 09:42

Sanningen kan vara svår att höra ;-)

Jonas
Gäst
Jonas
30 July, 2009 10:02

alltid ska man gnälla på nått!

anonym
Gäst
anonym
30 July, 2009 10:41

Undrande Inflyttad
Tydligt att du inte gillade vad han sade, för du kan ju inte återge rätt. Mikael sade att Kuba hade tredje värdens bästa skola och sjukvård samt var ett föredumme för för länder i tredje värden inom dessa områden

Mats
Gäst
Mats
30 July, 2009 10:50

Kuba är ett av världens fattigaste länder där runt 11% av befolkningen lider av undernäring. Den sjukvård och skola Kuba har värd namnet är uppbyggd av olika utländska biståndsgivare och FN. Att försvara det kommunistiska styret som tagits via revolution och folkmord, att försvara den misär, fattigdom och det förtryck kubanerna lever under med en “hyffsad” sjukvård är ju rentav äckligt. Om det nu är så bra där kan ju Mikael flytta dit istället!

Henrik
Gäst
Henrik
30 July, 2009 11:33

Där kom tillomed ett erkännande från en högersympatisör “det tror vi vad vi vill om”. Förstår att ni oftast måste tro det ni vill. Vi andra använder fakta. Funkar fint det också men vinner ju inga val för alliansen.

Agust Vråk
Gäst
Agust Vråk
31 July, 2009 07:56

Musiken som alltid bra när Mikael uppträder, retoriken som vanligt tragisk när det gäller gamla kommunister.

O-)
Gäst
O-)
31 July, 2009 08:31

Om nu sjukvården på/i Kuba är bra för att vara tredje världen så är det ju inte på grund av kommunisterna som styr utan FN och andra länder som hjälpt till för att skapa det…

Mats
Gäst
Mats
31 July, 2009 09:58

Henrik
Att “tro vad man vill om” den fakta vi har om Kubas sjukvård kan vara nog så välgrundat. All positiv “fakta” släpps nämligen av Kubas regering och stämmer ofta inte särskilt bra överens med den bild de som verkligen behövt vård på Kuba gett.

m0nstr0sity
Gäst
m0nstr0sity
31 July, 2009 10:58

Jag är mest överraskad över hans uttalande om fildelare; att de stjäl hans pengar. Är inte det, om något, lite förvånande att höra från en antikapitalist och socialist?

GS
Gäst
GS
31 July, 2009 11:31

Skall man tolka dig så, m0nstr0sity att stjäla är ok om man gör det från “rätt” person?

Undrande Inflyttad
Gäst
Undrande Inflyttad
31 July, 2009 11:58

Man har rätt att tycka och utrycka sig som man vill, det gjorde nog herr Wiehe. dock tycker jag själv han borde hålla inne med de grövsta kommunistpropagandan han framförde. Jag var där för att lyssna på hans musik inte hans budskap. Var det hans V propaganda som var orsak till hans medverkan på DINA scenen o vem betalade detta?

Oven
Gäst
Oven
31 July, 2009 03:13

Jämför gärna Kuba med Haiti då. Medellivslängd, barnadödlighet o.s.v. Kuba har lika bra siffror som USA och övriga västvärlden, det har däremot inte Haiti. Ändå ligger de i samma region men Haiti är ett s.k. “fritt” land.

Undrande Inflyttad
Gäst
Undrande Inflyttad
31 July, 2009 07:35

Du och dina “siffror”, jag (talar för mig själv) var inte intresserad av hans politiska budskap utan musiken. Kan det vara så svårt att förstå detta. Att du käre Ove anser att Kuba mfl kommunisktiska länder är fantastiska må så vara, dock är du ganska ensam om detta. Du verkar less på Sverige, varför flyttar du inte? Det var kanske du som låg bakom han propaganda i sitt mellansnack. Tack

Oven
Gäst
Oven
31 July, 2009 09:53

Nejdå Undrande Inflyttad, så fantastiska är de kanske inte i alla avseenden men man kan ju ändå beundra dem för att de satsar de små resurser de har på folket så att de ändå får ett bra liv. Motsatsen är ju det du förespråkar, att några få hade roffat åt sig betydligt mer än de behöver och ett stort antal fått leva i misär. Som på Haiti.

Agust Vråk
Gäst
Agust Vråk
31 July, 2009 11:56

Patetiskt med alla gamla kommunister som klagar på vad dåligt allt är i Sverige och vad bra allt är i kommunistländerna. Undrar varför alla som bor i dom länderna vill flytta därifrån? Kan inte du förklara det oven?

Mats
Gäst
Mats
1 August, 2009 01:05

Så Kuba och Haiti skulle vara en seriös liknelse för att propagera för hur bra det är i kommunismens Kuba??? Allvarligt Ove???
…till mkt lägre nivå kan knappast debatten sjunka och hade du haft någon som helst kunskap om Haitis historia skulle du aldrig nämt det. Är det den här nivån du vill hålla diskussionen på tackar jag för mig. God kväll…

Oven
Gäst
Oven
1 August, 2009 11:57

Tack Mats.

Oven
Gäst
Oven
1 August, 2009 12:19

August Vråk, innebär demokrati att alla skall vara nöjda och inte vilja förändra ngt?

Oven
Gäst
Oven
1 August, 2009 02:25

Det finns dessutom många som vill lämna Sverige också och har så gjort. Ericsson var ett exempel. Undra varför de flyttade tillbaka?

Undrande Inflyttad
Gäst
Undrande Inflyttad
1 August, 2009 03:52

Ove det fanns ngn, Svensson, Nilsson, Person vill jag minnas, och en Nordkvist som flyttade från Sverige till USA under den stora utvandringen. Lägg av Ove du är patetisk i ditt resonemang. I all vänlighet.

Oven
Gäst
Oven
1 August, 2009 06:58

Företaget Ericsson. Var det så svårt att förstå det?