Gå direkt till Nyheten (Gick vilse med dotter och hundvalp)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 28 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Gick vilse med dotter och hundvalp

Publicerad Friday, 31 July 2009, 17:51 av Redaktionen

En man gick i eftermiddag vilse Billingen tillsammans med dotter och en elvamånaders hundvalp. Lidköpingspolisen satte in två patruller i sökandet på Billingen som är io utkanten av Lidköpingspolisens ansvarsområde. Redan vid 12-tiden ringde mannen till bekanta och berättade att de gått vilse, så bekanta tog sig till mannens bil och tutade men det hörde inte de “försvunna”.

Strax efter klockan 15 larmades polisen och sökningarna inleddes. Vid 17-tiden kom mannen, dottern och hunden ut på en väge mellan Häggene och Broddetorp och upptäcktes av poliser. Därmed kunde allt avblåsas.

26 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
CarinL
Gäst
CarinL
31 July, 2009 10:39

Om allemansrätten tas bort behöver inte liknande incidenter inträffa i framtiden. Dessutom kan polisens resurser då användas på ett mer effektivt sätt. Låt markägarna själva bestämma vem som skall få beträda deras mark.

Jörgen
Gäst
Jörgen
1 August, 2009 01:53

Det var ett ganska korkat inlägg…

solros...
Gäst
solros...
1 August, 2009 09:10

CarinL… hur resonerar du då…
Alleamansrätten är ju något mycket fint som vi ska vara stolta över… möjlighetn/rättigheten att vandra i skog o mark och njuta av allt det underbara som naturen ger oss 12 månader om året… om ett “förbud” skulle gälla kommer ändå befolkningen att beträda dessa marker, alla regler/lagar efterlevs ju inte så vad skulle underlättas???

Björn Smitterberg
Redaktör
1 August, 2009 11:22
Svarar  solros...

Redaktionen vill än en gång påpeka att signaturen CarlinL inte står för politikern Carin Lexmon.

Helene
Gäst
Helene
1 August, 2009 09:12

Det var inte bara ganska utan ett mycket korkat inlägg.

CarinL
Gäst
CarinL
1 August, 2009 11:37

Vi måste värna äganderätten i landet. Att själv få bestämma över den egendom man köpt..

Henrik
Gäst
Henrik
2 August, 2009 12:16

Förstår inte helene, jörgen och solros när folk endast vill provocera ?

solros...
Gäst
solros...
2 August, 2009 10:40

Henrik…

Vem vet, kanske finns det personer som har liknande tankar som CarinL…???

CarinL
Gäst
CarinL
2 August, 2009 12:51

Att folk skall plocka bär bär och svamp på mark som jag köpt är inte annorlunda än om de går in i min trädgård och gör det. Har jag köpt marken är det min egendom.

CarinL
Gäst
CarinL
2 August, 2009 02:31

Allemansrätten är en socialistisk våldtäkt på äganderätten!

Henrik
Gäst
Henrik
2 August, 2009 04:23

Solros: Det finns säkert folk som tänker likadant men det är ju uppenbart att karin bara vill retas lite. Det är som med mobbare blunda och låtsas som att det regnar så försvinner det.

CarinL
Gäst
CarinL
2 August, 2009 05:55

Retas tror sign. Henrik. Det som retar är att man inte har självbestämmanderätt på sin egendom. Allemansrätten är en socialistisk våldtäkt på äganderätten, detta är min bestämda uppfattning. Trots att man betalt stora summor för sin mark är min frihet att också få bestämma över det jag äger borttagen.

Ungen
Gäst
Ungen
2 August, 2009 06:00

Man kan väl inte äga mark. Man kan inte äga luften eller haven heller. Jorden tllhör alla, naturen är vår även om du får bruka den. Och då finns regler för att du inte ska stänga ute andra. Var glad att människor kommer och vill se din natur – eller har du något du inte vill visa?

CarinL
Gäst
CarinL
2 August, 2009 06:33

Sverige var nästan ensamt om apoteksmonopolet, det togs bort. Vi är ensamma om allemansrätten, dags att ta bort denna också och få en anpassning till övriga EU länder. Individens frihet till självbestämmande över sin egendom.

Henrik
Gäst
Henrik
2 August, 2009 07:00

Reinfeldt eller nån annan i alliansen vill knappast ta bort allemansrätten så den är nog inte nåt helrött påhitt. För övrigt är allemansrätten mkt starkare än äganderätten. Grejen är ju den att du vet när du köper att den finns. Det är inte så att du köper mark och helt plötsligt så dyker allemansrätten upp. Passar det inte så köp inte. Rätt enkelt. Att ta bort den regeln för att nån bitter gammal uv ska slippa se folk känns vääääldigt dumt.

andreas
Gäst
andreas
2 August, 2009 09:50

Vet inte om du är ett troll eller om du är seriös CarinL, de åsikter du framför är svårt att ta seriöst åtminstone… För att vända på det är “ägande” av naturresurser våldtäkt på Moder jord. Det är sådana grovt bistra och giriga åsikter som är grunden till all kriminalitet.

hman
Gäst
hman
3 August, 2009 07:35

Hon kanske äter väldigt mycket svamp, blåbar & lingon så det inte räcker till några fler. Vem vet , hon kanske har planterat plantorna också hehe

Student 99
Gäst
Student 99
3 August, 2009 08:31

Allemansrätten är EN anledning till att Sverige får allt mer ökande turism och därmed inkomster. Det finns en del turister som inte förstår vad allemansrätten innebär, men så vitt jag förstår, så är problemet inte så stort.

Sen anser jag att man inte kan ÄGA mark, bara köpa sig rätten att använda eller bruka den. Det kanske är ett filosofiskt spörsmål, men vår planet tillhör oss alla.

CarinL
Gäst
CarinL
3 August, 2009 11:37

Enär EU lag står över Svensk lag så räcker det med ett fall till Europadomstolen. Vi har sagt ja till det nya fördraget.

tazzan
Gäst
tazzan
3 August, 2009 11:50

“CarinL” Nu har du väl snart flippat ut totalt, eller vill du bara tjafsa:)

CarinL
Gäst
CarinL
3 August, 2009 12:00

Jag vill ha friheten att själv bestämma över min egendom, något jag för övrigt är övertygad om att EU kommer att ge mig.
Då har jag möjligheten att arrendera ut rätten till bär och svampplockning till ex. en företagare som sedan säljer vidare till förädlingsindustrin.

Student 99
Gäst
Student 99
3 August, 2009 12:08

Jo tack, jag ser CarinL och hennes gelikar utrustade med hagelgevär smyga omkring i buskarna och värna sin egendom. Jag håller med tazzan – men med en viss reservation, CarinL har inte flippat ut totalt, hon ÄR utflippad.

Nils
Gäst
Nils
3 August, 2009 12:42

CarinL:
EU:s regler står knappast över svensk grundlag. Ej heller är Sverige det enda EU-land som har allemansrätt. Sen tycker jag att det är viktigare att 10 000 personer som inte äger mark har rätt att befinna sig där än att markägaren har rätt att bestämma vem som får befinna sig där. Det är en fråga om demokrati.

CarinL
Gäst
CarinL
3 August, 2009 03:07

Du har fel Nils. Äganderätten är en grundpelare inom EU och i Lissabonfördraget gäller EU lag över Svensk lag. Jag hoppas och tror därför att allemansrätten kommer att vara borta före 2014.

andreas
Gäst
andreas
3 August, 2009 10:35

Jag har lite svårt att se hur något som inskränker tusentals människors rörelsefrihet skulle kunna kallas för “frihet”, giriga kapitalägare vill bara ha mer.. läs gärna på om Paretoprincipen…

CarinL
Gäst
CarinL
4 August, 2009 03:07

Följande skrivelse ang. allemansrätten är hämtad från Newsmill.se.
“Redan när Europakonventionen infördes i Sverige tycks den svenska lagstiftaren ha betvivlat att den svenska allemansrätten var förenlig med konventionens egendomsskydd, eftersom man såg anledning att särskilt påpeka saken i regeringsformens lagtext.”