Gå direkt till Nyheten (“Skott” mot poliser var reflexer)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

“Skott” mot poliser var reflexer

Publicerad Friday, 31 July 2009, 17:42 av Redaktionen

De skott som på onsdagskkvällen avlossades mot poliser i jakten på en pistolbeväpnad man var inga skott. Poliserna misstog sig – det var det blå ljuset på den egna polisbilen som reflekterades på ett sådant sätt att det uppfattades som skottlossning.

Utredningen om händelserna på onsdagskvällen sköts av kriminalpolisen på länsnivå och det är dess utredningsarbete som kommit fram till att det inte var skottlossning utan reflexer. Redan i ett tidigt skede rapporterade poliser att de var något osäkra på skottlossningen men man agerade som om det var skjutvapen inblandade.